Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un profit brut de 1,13 miliarde lei, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, in special ca urmare a cresterii productiei de energie, a anuntat, joi, compania.

Potrivit companiei, in luna septembrie, considerata cea mai secetoasa a fiecarui an, producatorul de energie a avut un profit brut estimat de 93 milioane lei, dublu fata de septembrie 2015. Productia de energie din luna septembrie a fost de 1,1 TWh, potrivit News.ro.

Cumulat in primele noua luni, compania a produs 13,14 TWh energie, comparativ cu 12,49 TWh in aceeasi perioada a anului 2015.

"Rezultatele inregistrate de Hidroelectrica sunt cu atat mai deosebite cu cat acestea sunt realizate pe fondul unei scaderi generalizate la nivelul primelor noua luni 2016 a preturilor din piata de energie electrica fata de anul 2015, si se datoreaza masurilor implementate cu succes de societate pe linia optimizarii costurilor si veniturilor precum si a cresterii productiei", sustine compania, intr-un comunicat.

Hidroelectrica s-a aflat in insolventa din 20 iunie 2012 pana in 21 iunie 2016, insa in doua faze, pentru ca in perioada iunie 2013 – februarie 2014 a iesit din procedura judiciara.

Pe perioada insolventei, Hidroelectrica a devenit una dintre cele mai profitabile si mai bogate companii de stat din Romania.

Fostul administrator judiciar al companiei, Remus Borza, a estimat ca Hidroelectrica ar putea obtine in acest an un profit record de 1,3 miliarde de lei, fata de 899,4 milioane lei in 2015.

Hidroelectrica dispune, in plus, de mult cash, avand lichiditati de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash) la finalul lunii mai.

Producatorul de energie are acum 3.200 de salariati, fata de 5.239 salariati la momentul intrarii in insolventa.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri