The Venture, competitia globala pentru antreprenoriat cu impact social lansata de Chivas Regal, a dat startul unei noi editii in Romania. Oamenii de afaceri romani vor concura si anul acesta alaturi de antreprenori din toata lumea, in cursa pentru milionul de dolari pus in joc.

The Venture ofera business-urilor cu impact social oportunitatea de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar si, nu in ultimul rand, de a obtine un lucru visat de multi: recunoastere internationala. Romania se alatura pentru a doua oara competitiei The Venture si se numara printre cele 32 de tari participante de pe tot globul.

Etapa locala, desfasurata in perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017, reprezinta primul pas in experienta The Venture. In joc sunt 5.000 de euro si ocazia de a trece prin stagii de pregatire si consiliere personalizata pentru antreprenori. Etapa globala (martie – iulie 2017) ii ofera castigatorului:

  • experienta unui Accelerator de business, unde, timp de o saptamana, va participa la un program de mentorat dezvoltat in colaborare cu Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford;
  • participarea la pitch-ul final, unde va cunoaste cele mai bune business-uri cu impact social din toata lumea si isi va prezenta ideea in fata unor experti internationali in domeniul afacerilor;
  • sansa sa obtina finantarea necesara indeplinirii obiectivelor sale. Astfel, un vot public al oamenilor din intreaga lume va decide modul in care trebuie sa fie distribuiti, intre finalisti, primii 250.000$ din premiul de un milion, urmand ca restul premiului (750.000 $) sa fie acordat la pitch-ul final, in urma deciziei juriului.

Orice afacere cu venituri anuale mai mici de 1.500.000 de dolari si aflata intr-unul dintre stadiile Discovery, Start-up sau Growth stage poate intra in cursa pentru milionul de dolari oferit de The Venture.

Antreprenorii romani trebuie sa se inscrie pe site-ul www.TheVenture.com pana la data de 30 octombrie 2016. Dupa finalizarea inscrierilor, 10 business-uri vor fi selectate pentru a participa la o sesiune de pitch, pe 23 noiembrie 2016. In urma acesteia, juriul competitiei va alege 5 finalisti in etapa locala.

Toti cei 5 antreprenori vor participa la o sesiune de mentorat organizata de Chivas The Venture. Finalistii isi vor demonstra abilitatile de business in cadrul a 4 probe, castigator fiind desemnat acela care va reusi sa convinga juriul ca merita sa reprezinte Romania la etapa globala.

Mentorii The Venture

Intregul demers de a descoperi cel mai promitator business cu impact social din Romania va fi analizat si supravegheat cu atentie de o echipa de mentori formata din:

  • George Buhnici, realizator ilikeIT, emisiune TV saptamanala care prezinta noutati din tehnologie, si Owner Cavaleria.ro, un proiect inovator pe piata de publishing din Romania;
  • Marius Ghenea, expert in domeniul antreprenoriatului si cel care a pus bazele companiilor Flamingo si FIT Distribution, fiind in prezent coordonatorul investitiilor unor fonduri de Venture Capital ale 3TS Capital Partners pentru Europa Centrala si de Est;
  • Cristian China Birta, antreprenor online, consultant si blogger pe www.cristianchinabirta.ro, fiind totodata Managing Partner la Kooperativa 2.0, o agentie specializata in blogging. Kooperativa este un business care s-a nascut din pasiune pentru social media si domeniul 2.0;
  • Tudor Furir, Directorul General al Pernod Ricard Romania si Republica Moldova, fiind considerat unul dintre cei mai experimentati executivi romani si avand o experienta de peste 20 de ani in cadrul unor companii renumite precum Coca Cola, Mars si, din 2005, Pernod Ricard.

Mentorii The Venture au in comun succesul, dar se diferentiaza printr-o valoare distincta, care le-a ghidat drumul de la idee la business: inovatie, expertiza, pasiune. Fiecare dintre ei reprezinta un exemplu al faptului ca, in afaceri, succesul se poate obtine indiferent de valoarea care sta la baza motivatiei antreprenorului. In The Venture, membrii juriului ii asteapta pe acei antreprenori pasionati, inovatori sau experti, fiecare cu idei care pot schimba lumea.

Prima editie Chivas The Venture in Romania

In primul an de competitie, Chivas The Venture a inregistrat pe plan local peste 70 de inscrieri de la antreprenori romani care au ales sa rezolve diferite nevoi prin infiintarea unor afaceri cu impact social, scalabile si profitabile.

SafeDrive, aplicatia mobila care diminueaza numarul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, a reprezentat Romania in finala globala a competitiei. SafeDrive a ajuns pana in sferturile de finala The Venture, iar finantarea totala primita in etapa globala se ridica la 10,177$.

In finala locala The Venture au mai participat: Babele - platforma online de open sourcing dedicata inovatiei, Bookster - prima biblioteca pentru companii din Romania, ORIN System - compania care isi propune sa reduca poluarea prin sisteme integrate de iluminat si Symme3D – start-up-ul care produce imprimante ce printeaza tridimensional parti anatomice umane.

Partenerii Chivas The Venture

Printre partenerii Chivas The Venture se numara Innovation Labs, programul de mentorat si dezvoltare pentru cei pasionati de tehnologie si antreprenoriat si RICAP, programul de accelerare care sprijina antreprenorii in tehnologie sa ajunga cu produsele lor pe piata globala.
Alaturi de Chivas The Venture se afla si revista BIZ, brand-ul care de 15 ani organizeaza evenimente de afaceri in 9 orase din tara si 8 capitale din lume, si Business Days, platforma de networking dedicata antreprenorilor si managerilor romani.

Chivas The Venture este competitia care ofera antreprenorilor sociali romani sansa de a se alatura unei experiente unice si de a pune Romania pe harta globala a antreprenoriatului cu impact social.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri