Producatorul de sisteme de siguranta auto, Autoliv Romania, subsidiara locala a grupului suedez Autoliv, vrea sa depaseasca 10.000 de oameni pana la finalul lui 2016 si se concentreaza pe motivarea si retentia angajatilor sai, prin implementarea unui program de beneficii.

Exista deja la nivelul industriei automotive din Romania, cateva tipuri de beneficii care sunt considerate standard de catre angajati, cum ar fi primirea unor bonuri de masa sau abonamentul la o retea de sanatate privata. Pe langa acestea, Autoliv dezvolta programe de instruire pe care le implementeaza in cadrul companiei si ofera, de asemenea, acces la lectura de calitate tuturor angajatilor sai din sediile din Timisoara, Brasov, Lugoj, Resita si Sfantu Gheorghe, prin intermediul serviciului Bookster.

„Oferim angajatilor Autoliv cat mai multe resurse pentru a se dezvolta si a-si atinge potentialul. In industria automotive, lupta pentru specialisti este una foarte puternica. Astfel ca, pentru noi, este esential sa recompensam implicarea si rezultatele angajatilor.”, spune Ionel Fierbinteanu, Country Manager al Autoliv Romania. „Oamenii nostri sunt motivul pentru care Autoliv Romania a crescut atat de frumos in ultimii ani. Vrem sa construim pentru ei un mediu de lucru in care sa se simta apreciati si sa creasca alaturi de compania lor.”, spune Ionel Fierbinteanu.

Un serviciu complementar programelor dezvoltate in cadrul Autoliv pentru salariati este accesul la „cele mai bune carti din lume”, prin intermediul Bookster. Astfel, angajatii Autoliv au acces gratuit la o biblioteca moderna ce cuprinde peste 40.000 de carti si materiale online de dezvoltare profesionala, dar si personala. Oamenii imprumuta cartile pe care doresc sa le citeasca si Bookster le livreaza la birou saptamanal.

De la inceputul anului si pana acum, angajatii Autoliv au imprumutat peste 9.000 de materiale din biblioteca Bookster. Printre categoriile preferate sunt cartile din zona de Inteligenta Emotionala si Dezvoltare Personala, Cultura Organizationala, dar si Leadership si Managementul Companiei.

„Mi-a placut ce mi-au povestit cei de la Bookster despre conceptul lor de biblioteca moderna. Colegii mei au posibilitatea sa isi completeze cunostintele cu ceea ce citesc – ei imprumuta carti din cele mai diverse categorii, de la carti despre Lean Manufacturing sau Toyota Way, pana la carti de parenting si calatorii. Nu stiu daca Bookster este motivul pentru care oamenii se angajeaza la Autoliv, insa cu siguranta ne ajuta sa construim echipe puternice de specialisti.”, spune Ionel Fierbinteanu.

Autoliv, unul dintre cei mai mari producatori de airbaguri si centuri de siguranta din lume, cu aproximativ 67.000 de angajati la nivel global, a avut in 2015 vanzari totale de aproximativ 9,2 mld. dolari. Compania este listata la New York Stock Exchange (NYSE: ALV). In Romania, compania are in prezent 9.700 de oameni care lucreaza pentru fabricile din Brasov, Lugoj, Sfantu Gheorghe si Resita, dar si pentru centrele de inginerie si dezvoltare din Brasov si Timisoara. Compania detine si un centru european de competente IT si numeroase functii suport pentru subsidiarele Autoliv din Romania si din restul lumii.

Bookster este prima biblioteca moderna pentru companii din Romania. Aproape 200 de companii de top ofera angajatilor acces la cele mai bune carti din lume prin intermediul abonamentului la Bookster. Biblioteca ofera celor 28.000 de abonati acces la peste 40.000 de carti, articole, studii de caz si materiale video din domenii diferite, de la dezvoltare personala si profesionala, la hobbyuri si beletristica. Serviciul de recomandare personalizata si livrare la birou este oferit exclusiv companiilor. Abonamentul la Bookster costa intre 3 si 5 euro de persoana pe luna, in functie de numarul total de angajati ai companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri