Aproape 82.000 de angajati din sistemul sanitar au intrat, luni, in greva generala, in conditiile in care nu au ajuns la o intelegere cu autoritatile privind revendicarile legate de legea salarizarii unitare, a anuntat prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

"Sunt 82.000 de semnaturi. Conform legii, asiguram urgentele, deci viata pacientilor nu este pusa in pericol. Pana la urma, noi vrem sa atragem banii in sistemul de sanatate, in asa fel incat, pe langa motivarea personalului care lucreaza in sistemul de sanatate, sa avem si conditii mai bune pentru pacienti. Am facut apel si prin ei, si prin presa ca, in aceste zile, pana la deblocarea situatiei, cei care nu au stricta nevoie de servicii medicale sa nu acceseze spitalele din Romania", declarat Marius Sepi, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, pentru News.ro

Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas, a precizat ca in perioada grevei generale doar o treime din personal va asigura serviciile medicale si ca niciun medic nu va efectua operatii, cu exceptia urgentelor, pana la gasirea unei solutii. El a mai spus ca, pentru probleme care nu sunt urgente, pacientii sunt trimisi acasa sau la medicii de familie.

Sanitas mai solicita reducerea diferentelor salariale de pana la 800 de lei intre asistentii medicali absolventi ai scolilor postliceale sanitare si cei cu studii superioare, ambele categorii avand aceeasi profesie, avand aceeasi fisa a posturilor si aceleasi atributii - Marius Sepi

Protestele Federatiei Sanitas au inceput cu pichete, in 20 septembrie, la sediul Ministerului Muncii, in 27 septembrie la Ministerul Finantelor, in 4 octombrie la Ministerul Sanatatii si in 11 octombrie la sediul Parlamentului. In 12 octombrie, membrii Federatiei Sanitas au fost in greva japoneza si au purtat banderole pe brate in timpul serviciului, in toate spitalele, iar in 19 octombire, sindicalistii au fost in greva de avertisment, cu incetarea lucrului timp de doua ore.

Sursa foto: Sursa foto: 18percentgrey / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri