Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a amendat Petrom, Romgaz, Amromco si Toreador cu 390.000 de lei pentru nerespectarea acordurilor petroliere, se arata intr-un comunicat remis de institutie, preluat de NewsIn.

"Aceste controale s-au efectuat cu scopul de a se verifica respectarea Legii petrolului nr. 238/2004, a normelor de aplicare si a celorlalte reglementari emise de ANRM. Ca urmare, pentru nerespectarea prevederilor legislatiei in vigoare de catre unele societati, ANRM a aplicat in cursul anului 2006 un numar de 10 amenzi in cuantum de 3,9 miliarde lei vechi si au fost date 3 avertismente ", se precizeaza in comunicat.

Petrom a fost sanctionata cu sase amenzi, in valoare de 180.000 lei, printre altele, pentru oprirea exploatarii unor zacaminte si nerealizarea programului de foraj sonde noi, potrivit unei informari adresate ministrului Economiei de catre presedintele ANRM. Compania a fost si sanctionata cu trei avertismente pentru nerespectarea reglementarilor dispuse de ANRM.

In urma actiunilor de control au fost recalculate diferente la plata redeventei datorate bugetului de stat de catre Petrom, in valoare de 200.000 de lei pentru perioada 2005 - primul semestru din 2006. Romgaz si Toreador Resources au fost amendate cu 60.000 lei si, respectiv, 30.000 lei, iar Amromco Energy a primit doua sanctiuni, in valoare totala de 120.000 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri