Oltchim are un al doilea investitor interesat de preluarea activelor, grupul germano-polonez PCC, actionar minoritar al combinatului, care urmeaza sa depuna, dupa ce autoritatile demareaza oficial procesul de vanzare, oferte pentru toate activele combinatului, au declarat surse apropiate negocierilor.

Surse apropiate negocierilor au declarat ca PCC va depune oferte pentru toate activele scoase la vanzare, dupa ce Ministerul Economiei, actionarul majoritar, demareaza procedurile, conform News.ro.

„PCC este foarte interesat de Oltchim si intentioneaza sa depuna oferte pentru toate cele noua pachete de active”, a spus una dintre surse.

PCC este cel mai important actionar minoritar al Oltchim, detinand 32,34% din actiunile combinatului. Ministerul Economiei a anuntat, in septembrie, ca autoritatile au trimis informatii generale despre combinatul Oltchim catre mai mult de 160 de companii, iar acestea au avut timp pana la sfarsitul lunii septembrie sa isi exprime interesul de cumparare pentru a intra in urmatoarea faza a procesului de vanzare.

Vicepemierul Costin Borc, care este si ministru al Economiei - actionarul majoritar al Oltchim -, estima atunci ca pana la finalul anului va fi inaintata oferta angajanta de la un investitor, strain sau roman.

„Climatul este foarte bun acum pentru gasirea unui investitor care sa continue sa dezvolte partea viabila a Oltchim”, a spus Borc, la acea data.

Combinatul din Ramnicu Valcea a fost scos la vanzare oficial, pe bucati, prin noua pachete de active. Avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, a declarat in luna august pentru News.ro ca exista deja trei investitori seriosi interesati sa achizitioneze cele noua pachete de active scoase la vanzare de autoritati, insa a refuzat sa precizeze despre ce investitori ar fi vorba.

Compania a intrat in insolventa in ianuarie 2013, dupa privatizarea esuata cu Dan Diaconescu din 2012. Statul, care detine 54,8% din actiunile companiei, a mai incercat privatizarea Oltchim, dar fara succes. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu si-a exprimat interesul sa preia compania.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea a realizat un profit net de 18,5 milioane lei (4,1 milioane euro) in primul semestru al acestui an si vanzari de 378,1 milioane lei (84 milioane euro), in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
La 30 iunie 2016, Oltchim inregistra datorii totale in valoare de 1,35 miliarde lei. Combinatul are in prezent circa 2.000 de salariati.
Oltchim este singurul producator din Romania de clor si polieter polioli si exporta aproximativ 70% din productie.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri