Achizitia integrala a activitatilor Repower in furnizarea de energie electrica din Romania, de catre MET Group a fost anuntata de catre ambele companii. Aceasta achizitie face parte din strategia MET de expansiune in Europa Centrala si de Est.

Companiile, ambele elvetiene, au anuntat incheierea achizitiei. Repower a activat in piata din Romania din 2007, furnizand energie electrica si servicii catre consumatori, clientela sa fiind in principal alcatuita din companii mici si mijlocii. Repower a anuntat vanzarea operatiunilor sale din Romania, inclusiv transferul echipei locale, catre MET Group in data de 25 iulie 2016. Aceasta tranzactie face parte din strategia Repower de realiniere a modelului de business. Acestia doresc sa se concentreze pe pietele din Elvetia si Italia.

"Incheierea tranzactiei marcheaza un punct de referinta in strategia MET Group de expansiune internationala", a declarat Benjamin Lakatos, CEO MET Group.

Tranzactia a fost finalizata cu succes in data de 8 noiembrie 2016. MET Group va continua operatiunile Repower in piata din Romania.

Elvetienii de la Repower au intrat in Romania prin achizitia furnizorului local de energie Elcomex EN. In acel an, actionarii companiei considerau Romania a patra piata ca importanta, dupa Elvetia, Germania si Italia. In 2015 insa, Repower a anuntat ca a renuntat la investitii de 200 milioane de franci elvetieni in Romania in capacitati de productie de energie din surse regenerabile, din cauza modificarilor legislative nefavorabile si a diminuarii consumului.

In 2015, Repower avea clienti in Romania companii precum Nestle, Ford, McDonald’s, Mega Image, Ana Hotels, Howard Johnson, Forza Rossa, Carrefour, Tymbark, Elvila si Baneasa Shopping City.

MET Group are sediul in Evletia si este un jucator activ in sectorul de gaze naturale, energie si petrol. Compania este prezenta in 12 tari prin sucursale proprii, activeaza in 26 de piete de gaze naturale si opereaza 19 centre de trading internationae, cu volume ce depasesc 16 miliarde metri cubi. MET Group e prezenta in segmentul de retail din Croatia, Ungaria, Italia, Romania si Slovacia.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri