Amonil Slobozia si-a intrerupt activitatea de productie de amoniac si ingrasaminte chimice pana la 1 noiembrie 2006 din cauza sistarii livrarilor de gaze naturale de catre furnizor, a informat un comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti.
Conducerea Amonil a anuntat ca vor fi reluate negocierile cu furnizorii de gaze naturale pentru reluarea livrarilor si repornirea instalatiilor de productie. Potrivit declaratiilor anterioare ale conducerii societatii, Amonil s-ar putea inchide din cauza costurilor prea mari cu materiile prime, in cazul in care negocierile cu furnizorii nu vor conduce la reluarea livrarilor de gaze naturale.

Pana la 1 noiembrie, timp de doua saptamani, Amonil va realiza lucrarile de revizie la principalele instalatii de productie, potrivit comunicatului trimis catre BVB, citat de NewsIn. Producatorul de ingrasaminte chimice din Slobozia a inregistrat o pierdere de 3,80 milioane lei in primul semestru din 2006, la o cifra de afaceri de 14,63 milioane lei. Afacerile companiei au scazut cu 11% fata de perioada similara a anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de 16,44 milioane lei. Producatorul de ingrasaminte chimice Amonil a incheiat primul trimestru cu o pierdere de 832.133 de lei, cu 70% mai putin fata de perioada similara a anului trecut.

Veniturile totale realizate in primele trei luni ale acestui an au fost de 70,61 de milioane de lei (20,17 milioane de euro), suma comparabila cu cea obtinuta in primele trei luni ale anului 2005, cand s-au realizat venituri de 71,25 de milioane de lei. Compania nu a raportat modificari spectaculoase nici la nivelul cheltuielilor, care au scazut in ianuarie-martie la 71,45 de milioane de lei, comparativ cu 74,10 milioane de lei, bani cheltuiti in primele trei luni ale anului trecut.

Amonil si-a propus un profit de 3,31 milioane de lei pentru 2006, dupa ce a inregistrat o pierdere de 2,06 de milioane anul trecut si 958.028 lei in 2004. Compania tinteste venituri de 329,6 milioane de lei in 2006, comparativ cu 345,8 de milioane anul trecut.

Societatea Amonil a fost fondata in anul 1969. Principala activitate este producerea de ingrasaminte si produse azotoase. Capitalul social al companiei este de 111,27 milioane de lei. Actiunile Amonil se tranzactioneaza la categoria II a BVB din noiembrie 1997. Actiunile Amonil au fost suspendate de la tranzactionare pe 12 octombrie, cotatia anterioara fiind de 0,06 lei, in scadere cu 2,44. Capitalizarea companiei este de 66,759 milioane lei, reprezentand 0,09% din capitalizarea totala a BVB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri