Volkswagen a confirmat ca va desfiinta pana la 30.000 de locuri de munca la nivel global, reprezentand aproape 5% din total, si ca va economisi 3,7 miliarde de euro, in cadrul unui acord cu angajatii pentru a iesi din scandalul emisiilor si a investi in vehicule electrice, transmite Bloomberg.

In Germania, compania intentioneaza sa renunte la 23.000 de locuri de munca. Conducerea producatorului auto german a acceptat sa nu faca insa concedieri pana 2025, restructurarea urmand sa aiba loc prin plecari naturale, conform News.ro.

”Este un mare pas inainte, poate cel mai mare din istoria companiei”, a spus directorul general al marcii VW, Herbert Diess, intr-o conferinta de presa la Frankfurt. Acordul, care prevede cresterea cu 25% a productivitatii la fabricile germane, este esential pentru eforturile de restructurare ale VW, dupa izbucnirea scandalului emisiilor, in septembrie anul trecut.

Actiunile VW au crescut cu 1% la bursa din Frankfurt, in urma informatiilor. Ca o concesie facuta angajatilor, conducerea grupului a acceptat sa construiasca doua modele integral electrice la fabrici din Germania, unul la Wolfsburg si altul la Zwickau.

Compania, care are 624.000 de angajati la nivel mondial, va angaja pana la 9.000 de persoane in proiecte viitoare, precum vehiculele electrice si crearea de functii digitale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri