Grupul Allianz, care detin pe piata locala si Allianz-Tiriac Asigurari, a ajuns la un acord cu E.ON pentru a achizitiona un pachet de 30% din E.ON Distributie Romania, operatorul de retea de energie electrica si de distributie a gazelor naturale, ce acopera judetele din partea de nord a Romaniei.

E.ON Distributie Romania detine si administreaza o retea de conducte de distributie a gazelor naturale de peste 20.000 de km, precum si o retea de distributie a energiei electrice de peste 80.000 de km, care deservesc circa 3 milioane de clienti.

Acesta reprezinta un activ de infrastructura esential in Romania, ce functioneaza in conformitate cu un cadru de reglementare bine stabilit. In urma tranzactiei, E.ON va detine 56,5 % din E.ON Distributie Romania, iar Ministerul Energiei va continua sa detina cele 13,5 % ramase.

"Romania este o piata europeana cu potential. Prin aceasta investitie, vom continua sa dezvoltam si sa ne diversificam in mod substantial portofoliului de active de infrastructura de inalta calitate. Aceasta masura este in acord cu strategia de investitii a Allianz ca investitor pe termen lung", a declarat Christian Fingerle, director de investitii, responsabil pentru investitiile in infrastructura, la Allianz Capital Partners.

"Suntem incantati de parteneriatul cu E.ON si, de asemenea, cu Ministerul Energiei si suntem nerabdatori sa contribuim la succesul afacerii.", a mai spus el. Tranzactia este asteptata sa se incheie pana la finele acestui an.

Grupul german Allianz este activ si pe piata asigurarilor din Romania, prin Allianz-Tiriac Asigurari, care a inregistrat, la finele lunii iunie a.c., venituri la nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate) de peste 598 milioane lei, in crestere cu aproximativ 13% fata de acelasi interval al anului precedent. In aceeasi perioada, profitul operational consolidat a urcat la 51,7 mil. lei, cu 11,5 mil. lei mai mult fata de primul semestru al anului.

Sursa foto: josefkubes / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri