Inca de la primele contacte cu lumea transporturilor si a logisticii din Romania am stiut ca trebuie sa avem un portofoliu diversificat atat de servicii, cat si de industrii carora sa le prestam aceste servicii. In timp am invatat ca fiecare industrie are exigente si nevoi diferite in materie de transport si logistica si ca este nevoie de un partener care sa inteleaga toate aceste caracteristici si sa se plieze pe cerintele clientilor sai.

Am intocmit un top 5 industrii, prezentat intr-o ordine aleatorie, pentru care Gebruder Weiss ofera cu succes solutii:

IT&C
Industria IT&C este caracterizata de nevoia unui nivel de securitate ridicat avand in vedere valoarea bunurilor transportate, precum si de nevoia de trasabilitate a bunurilor.

Solutie:
- sisteme de monitorizare video
- aderarea la standarde de securitate
- instruire specifica a personalului si a subcontractorilor
- Track&Trace disponibil direct pe site-ul companiei

Automotive
Industria automotive exercita o presiune asupra furnizorului de transport si logistica prin nevoia unui timp scurt de reactie, dar si de tranzit.

Solutie:
- o retea de filiale si terminale logistice si de cross-docking amplasate strategic pe teritoriul tarii: Bucuresti, Arad, Cluj, Sibiu, Craiova, Bacau, Constanta, Brasov
- o echipa experimentata in gasirea solutiilor optime pentru a livra in timp.

Oil&Gas
Oil&Gas este o industrie in care consumul si cererea de servicii au un grad ridicat de imprevizibilitate, influentate fiind de fluctuatia cererii de titei la nivel mondial. De asemenea, in acest domeniu exigentele in zona HSEQ (Health, Security, Environment, Quality) sunt foarte ridicate.

Solutie
Ne-am angajat, in ceea ce priveste calitatea, mediul, sanatatea, siguranta si conformarea la cerintele legale, sa ne implicam intr-un proces de imbunatatire continua si de comunicare deschisa cu clientii, angajatii, agentiile guvernamentale si partile interesate.

Bunuri de larg consum
Industria de FMCG prezinta o oscilatie mica in ceea ce priveste volumele tranzactionate pe parcursul unui an si o predictibilitate mare in ceea ce priveste locatiile de livrare. In schimb, perioadele de varf ale industriei sunt reprezentate preponderent de sarbatorile legale, cand este dificil de gasit transportatori.

Solutie:
- calificare continua a partenerilor de transport
- creionarea unor linii regio/round-trip (linii recurente care pleaca si ajung in acelasi oras) cu transportatori dedicati

Materiale de constructii
Industrie afectata puternic de sezonalitate, volumele fiind duble in perioada mai-septembrie fata de octombrie-aprilie. Fiind vorba de bunuri relativ ieftine, apare presiunea pe cost unitate transportata.
Solutie:
- Prospectare continua a potentialilor clienti din orasele de destinatie a bunurilor transportate
- Calificarea continua a transportatorilor prin oferirea de diferite beneficii: oferirea constanta de volume, card combustibil, plati inainte de termenul agreat, prelatari personalizate etc.

Despre Gebrüder Weiss Romania
Compania Gebrüder Weiss are o experienta de peste 20 de ani in transport si logistica pe piata din Romania, furnizand de-a lungul anilor solutii logistice inteligente pentru clientii sai, bazandu-se pe o infrastructura nationala prin platforma logistica proprie cu 9 terminale logistice de cross-docking si puncte de lucru situate in Bucuresti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacau, Constanta, Craiova, Brasov si Oradea.

Str. Ithaca 1000, Bolintin Deal, jud. Giurgiu
T. +40.372.678.420
E. office.ro@gw-world.com
http://www.gw-world.ro/newsletter-ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri