O relatie profesionala puternica inseamna castiguri de ambele parti, iar ea se cladeste prin comunicare, atentie si mici gesturi care cantaresc enorm.

Un cadou le arata partenerilor tai, indiferent ca sunt angajati, furnizori de servicii sau produse, sau clienti, ca pretuiesti relatia pe care o ai cu ei, si tocmai de aceea ele sunt atat de importante, scriu cei de la Entrepreneur. Desi obiceiul de a oferi cadouri partenerilor este unul relativ nou, el a devenit tot mai practicat, pentru ca functioneaza cu adevarat in intarirea relatiei dintre parteneri. Iata cateva idei de cadouri care vor fi cu siguranta apreciate de partenerii tai:

1. Potrivite pentru clienti si colaboratori deopotriva

Mergi pe o idee mai personala, un obiect pe care sa-l utilizeze cu drag. Un album foto sau o rama cu un mesaj haios precum cele de aici sunt idei prin care te poti individualiza in ochii angajatilor, clientilor si furnizorilor.

De ce este o varianta castigatoare? Pentru ca e un cadou pur si simplu altfel, pe care cu siguranta nu l-au mai primit de la vreun partener.

2. Inedit si de tinut minte

Vrei sa iesi putin din rutina cadourilor clasice si sa oferi ceva cu adevarat memorabil? De ce nu un accesoriu brodat cu numele lor? O cravata, un papion, o esarfa cu numele lor (sau cu un citat de tinut minte) este o idee reusita. Daca te intriga aceasta varianta, arunca o privire pe acest site sa vezi cum poate prinde viata aceasta idee.

Asa cum poti observa, poti sa brodezi orice mesaj sau imagine pe aproape orice material textil, iar rezultatele arata foarte bine. Tot acolo vei observa ca poti personaliza cu ajutorul tehnicii de serigrafie o multime de accesorii – de la tricouri pana la plase din panza.

3. Clasic si mereu apreciat

O sticla de vin, de sampanie sau dintr-o bautura fina, speciala, este o idee clasica de cadou, dar si un produs foarte apreciat. Este un cadou cu care stii sigur ca nu dai gres. Priveste printre aceste bauturi pentru a gasi produsele perfecte pentru partenerii tai. Dupa cum vezi, indiferent de ce bautura alegi, ea va ajunge in doar o zi la tine. Adauga un bilet cu un mesaj bine gandit si ai un cadou care-i va face cu siguranta ziua mai frumoasa partenerului tau.

4. Simplu, dar de efect

Cel mai popular cadou corporate este, in mod cert, agenda inscriptionata cu numele companiei. Nu este nimic gresit in a face un astfel de cadou, chiar daca pare banal. Secretul este, insa, sa alegi un model special si, in locul numelui companiei sa fie gravat chiar numele celui care o va primi. Desigur, este un efort in plus, dar este si un cadou memorabil si care naste discutii.

5. Imposibil sa dai gres cu el

La ocazii speciale o idee utila este oferirea unor cosuri cu produse gourmet – branzeturi alese, un vin special, dulciuri. Daca ai parteneri din afara tarii, ai putea sa alegi cosuri cu produse traditionale romanesti – dulceturi, vin sau palinca si un stergar cu motive populare romanesti.

6. Lasa-le libertatea sa-si aleaga singuri cadoul

Un principiu de luat in considerare atunci cand achizitionezi un cadou corporate este utilitatea lui, scriu jurnalistii de la Inc. Si ce poate fi oare mai util decat un obiect pe care sa ti-l achizitionezi singur? Tocmai de aceea iti sugeram sa cumperi un voucher (gift card) la un magazin. Vei gasi astfel de carduri in majoritatea magazinelor de cosmetice, de obiecte decorative sau in cele de electronice.

7. Cadoul pe care toti angajatii il vor aprecia

Vrei sa faci un cadou cu adevarat deosebit pentru angajati? Oricare dintre aceste ateliere este o varianta castigatoare. De la cele axate pe relaxarea prin arta, pana la atelierele concepute pentru dezvoltarea personala si profesionala sau activitati de team building, fiecare dintre ele este gandit pentru ca angajatii sa se relaxeze, sa invete lucruri noi si sa poata pune in aplicare acele lucruri in viata de zi cu zi.

Daca te atrage un atelier, trebuie sa stii ca ele trebuie programate din timp, pentru ca implica activitati care pot dura cateva ore, precum si echipamente speciale.

Nu trebuie sa astepti o ocazie speciala pentru a le oferi partenerilor tai o mica atentie, oricand poate fi un moment potrivit. Potrivit Forbes, ar trebui sa le faci un cadou partenerilor cel putin o data pe an pentru a mentine o relatie apropiata si pentru a avea o colaborare fructuoasa.

Sursa foto: everything possible/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri