Reteaua Zanfir, detinuta de antreprenorii vranceni Lilieana si Vasile Zanfir, a preluat doua supermarketuri Market din Braila, parte a angajamentului luat de Carrefour fata de Consiliul Concurentei, in momentul preluarii Billa Romania.

Carrefour va cesiona activitatea (magazinul, echipamentul si personalul) supermarketurilor situate in Braila, Strada Scolilor, nr. 95, respectiv Bd. Dorobanti, nr. 78 - Strada 1 Decembrie 1918 catre operatorul Zanfir SNC, dupa data de 9 ianuarie 2017. Angajatii celor doua magazine vor fi transferati catre Zanfir SNC.

„Dupa transfer, noul operator intentioneaza sa inchida temporar magazinele in vederea reamenajarii si rebranding-ului. In aceasta perioada, angajatii isi vor primi integral salariul lunar. Ulterior reamenajarilor, echipele isi vor relua activitatea”, se arata in comunicatul Carrefour.

La data de 1 Iulie 2016, Grupul Carrefour a anuntat finalizarea achizitiei retelei Billa din Romania, dupa aprobarea finala de catre Consiliul Concurentei. Pentru a elimina problemele de concurenta, Carrefour s-a angajat sa transfere, catre unul sau mai multi operatori, trei magazine supermarket din Braila. Transferul nu vizeaza si magazinul Billa situat in Braila, Sos. Buzaului (Milcov). „Acesta ramane parte a grupului Carrefour pana in momentul in care va fi identificat un operator interesat sa preia activitatea supermrketului”, se mai arata in comunicatul grupului francez.

Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial. In Romania, Carrefour numara 289 de magazine dintre care 32 hipermarketuri 'Carrefour', 117 supermarketuri 'Market', 43 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comert online si 86 de magazine Billa.

Romania le-a adus anul trecut francezilor de la Carrefour afaceri de 6,18 mld. lei (circa 1,4 mld. euro), in crestere cu 13,4% fata de 2014. Mai mult, profitul a urcat si el cu 9,6% la 127,7 mil. lei (28,7 mil. euro).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri