Radu Rasinar, director general AstraZeneca Romania, a fost ales noul presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) in cadrul adunarii generale a asociatiei din luna decembrie.

Radu Rasinar este de profesie medic, cu o experienta in industria farmaceutica, atat la nivel national, cat si international, pe piete din Europa si Asia. Din anul 2009 se afla la conducerea AstraZeneca Romania si este si presedintele asociatiei Local American Working Group.

"Este deja o realitate faptul ca sanatatea este subfinantata, ca bugetul alocat medicamentelor nu raspunde nevoilor de tratament ale tuturor pacientilor romani. Este la fel de cunoscut si faptul ca modalitatea de calcul al preturilor la medicamente a avut drept consecinta disparitia unor medicamente din farmacii. Fiecare dintre aceste probleme are o solutie care poate fi identificata doar printr-un dialog eficient intre toate partile implicate in dezvoltarea sistemului romanesc de sanatate”, a declarat Radu Rasinar, presedintele ARPIM.

Cele doua pozitii de vicepresedinte sunt ocupate de reprezentantii companiilor Servier Pharma, Serge Nicollerat si MSD Romania, Fabrizio Giombini.
Membrii board-ului sunt: Roche Romania - Martine Draullette, Novartis Romania - Alina Culcea, Eli Lilly Romania - Attila Fejer, Janssen Romania - Christian Rodseth si Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM.

ARPIM este organizatia care sustine obiectivele comune ale celor mai importante 29 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente originale, prezente in Romania. Membrii ARPIM investesc permanent in cercetare si dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacientilor medicamente originale si inovatoare. Principalul obiectiv al asociatiei este cresterea accesului pacientilor la medicamente, ameliorarea calitatii vietii pacientilor si implicit cresterea sperantei de viata a romanilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri