Dupa ce la inceputul acestui an grupul francez Lactalis cumpara, intr-o tranzactie rasunatoare, Albalact, liderul pietei de lactate din Romania, pe lista achizitiilor se adauga acum si producatorul Covalact, detinut de fondul de investitii american SigmaBleyzer.

Dupa cateva luni de negocieri, francezii de la Lactalis ar fi semnat saptamana aceasta preluarea producatorului Covalact, au precizat surse din piata pentru wall-street.ro.

Tranzactia este cea de-a doua realizata in decursul unui singur an, dupa ce, la inceputul lui 2016, Lactalis prelua operatiunile Albalact, controlate de familia Ciurtin. Lactalis detine pe plan local si producatorul LaDorna, achizitionat de la omul de afaceri Jean Valvis, dar si Parmalat (Santal).

“Nu va pot confirma informatia, nici nu o pot infirma. Stiu ca au existat discutii in acest sens, insa nu am nicio informatie oficiala in acest moment”, a spus pentru wall-street.ro Cornel Danila, director general al Covalact.

Fondul american SigmaBleyzer iese astfel din actionariatul Covalact dupa mai bine de noua ani de la achizitia producatorului de lactate. Fondul de investitii ajunsese sa detina 99,4% din actiunile companiei, potrivit Registrului Comertului.

Covalact a incheiat anul trecut cu afaceri de circa 200 mil. lei (45 mil. euro), un profit de 6 mil. lei (1,4 mil. euro) si un numar de 560 de angajati. Compania se afla in top 10 producatori de lactate din Romania in functie de cifra de afaceri. Covalact detine doua fabrici de lactate – Sf. Gheorghe si Miercurea Ciuc – reprezentand o capacitate de productie de 2.500 de tone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri