Nuclearelectrica, administratorul celor doua reactoare nucleare de la Cernavoda, a incheiat un contract in valoare de 90,7 milioane lei (20 milioane euro) cu Electrica Furnizare SA, pentru vanzarea de energie angro intre 1 ianuarie si 31 martie 2017, arata un comunicat al Nuclearelectrica.

Contractul a fost atribuit prin licitatie pe piata centralizata pentru serviciul universal (PCSU), de pe OPCOM, operatorul pietei de energie electrica si gaze naturale din Romania, conform News.ro.

”Plata se va efectua nu mai tarziu de a 10-a zi de la inceputul lunii care urmeaza lunii de livrare”, arata comunicatul. In caz de intarziere a platii, dobanda penalizatoare se calculeaza ”prin aplicarea, la suma neachitata la termen, a unui procent egal cu cel aplicat la calculul dobanzii datorate pentru neplata la termen a obligatiilor catre bugetul de stat”, arata comunicatul. Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii.

Nuclearelectrica (SNN) a raportat pe primele noua luni ale anului un profit net de 64,5 milioane lei, in scadere cu 51% fata de perioada similara a anului trecut (131,1 milioane lei). Compania a realizat in primele noua luni o productie de 7.589 GWh, mai mica cu 3%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Actionarul majoritar al companiei este statul roman, prin Ministerul Energiei, care detine o participatie de 82,49% din totalul actiunilor. Electrica Furnizare SA este filiala a grupului Electrica, fiind cel mai important furnizor national de energie electrica, cu o cota de piata de 22%.

Societatea Electrica Furnizare SA functioneaza in forma actuala de organizare din anul 2011, cand cele trei filiale de furnizare apartinand Grupului Electrica (Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord) au fuzionat. Electrica, companie care detine trei din cele opt distributii regionale de electricitate din Romania, a fost privatizata pe bursa in 2014. Statul mai detine, prin Ministerul Energiei, 48,8% din actiunile companiei, fiind cel mai mare actionar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri