Cele trei filiale de distributie a energiei electrice din cadrul grupului Electrica, care opereaza in zonele Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud, isi schimba denumirile a anuntat miercuri Electrica, care motiveaza decizia prin alinierea la cerintele legislatiei europene.

Astfel, fosta Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Muntenia Nord devine Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord), iar fosta Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Transilvania Nord se va numi Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDEE Transilvania Nord), conform News.ro.

Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Transilvania Sud se va numi Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud). “Procesul de schimbare a denumirilor vine ca urmare a alinierii la cerintele legislatiei europene, care, in cazul companiilor integrate din domeniul energiei, prevad separarea activitatii si identitatii companiilor de furnizare si productie de cele ale entitatilor care au ca obiect de activitate distributia de energie electrica”, se arata intr-un comunicat emis miercuri de Electrica. Rolul prevederilor comunitare este de a elimina eventualele confuzii de identitate in randul consumatorilor si de a incuraja competitivitatea pe piata de energie, spun oficialii grupului.

“Sub noile denumiri, companiile de distributie ale Grupului Electrica vor derula in anul 2017 programe ambitioase de investitii a caror valoare depaseste 180 de milioane de euro”, mai arata comunicatul. Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord detine o cota de piata de 15% si acopera o zona de 28.962 km patrati. Compania deserveste aproximativ 1,3 milioane de utilizatori din judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Prahova si Dambovita.

Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord detine o cota de piata de 11,6% si acopera o zona de 34.162 km patrati. Compania deserveste aproximativ 1,2 milioane de utilizatori din judetele Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud, Bihor, Salaj si Cluj. Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud detine o cota de piata de 13,2% si acopera o zona de 34.072 km patrati. Compania deserveste aproximativ 1,11 milioane de utilizatori din judetele Mures, Harghita, Alba, Sibiu, Brasov si Covasna.

Grupul Electrica acopera in domeniul distributiei energiei electrice peste 40% din teritoriul Romaniei, avand o arie de operare de aproximativ 100.000 de kilometri patrati si deservind peste 3,6 milioane de consumatori din 18 judete din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud si Transilvania Nord. Grupul Electrica are aproximativ 10.000 de angajati. Din iulie 2014, Electrica este o companie listata pe bursele de valori din Bucuresti si Londra. Electrica are o valoare de piata de 4,53 miliarde lei (1 miliard euro), la ultimul pret de inchidere, de 13,10 lei/actiune.

Sursa foto: Chones / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri