Conducerea celui mare mare producator de seringi de unica folosinta din tara, SC Sanevit 2003 SA din Arad, considera ca intentia Ministerului Sanatatii de a transfera actiunile societatii la AVAS, in vederea privatizarii, este foarte buna.
"Este decizia actionarului majoritar si noi ne vom supune. Este o treaba foarte buna, pentru ca trebuie sa vina un investitor care sa fie disponibil sa relanseze productia", a declarat directorul Sanevit 2003, Pavel Negru. Ministerul Sanatatii Publice (MSP) vrea sa transfere actiunile detinute in numele statului de minister, la societatea comerciala Sanevit 2003 din Arad, in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in vederea privatizarii, informeaza NewsIn.

MSP intentioneaza sa initeze un proiect de lege conform caruia ar urma sa transfere cele 13.842.499 de actiuni, detinute in numele statului la Sanevit 2003 Arad, in valoare de 27.684.998,98 lei, catre portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Masura este necesara pentru ca intregul pachet de actiuni detinut de stat la aceasta societate sa fie administrat de o singura institutie in vederea privatizarii.

in prezent, actionarul unic al celui mai mare producator de seringi de unica folosinta din tara este statul, reprezentat prin Ministerul Sanatatii Publice care detine 84,7% din capitalul social si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului care detine 15,3% din capitalul social, AVAS participand in 2004 la o majorare a capitalului social al societatii cu 4 milioane de lei.

Daca proiectul de lege al Ministerului Sanatatii va fi aprobat, transferul actiunilor se va face pe baza de protocol de predare-preluare, care va fi incheiat intre institutiile implicate in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, aflate in acest moment in stadiul de propunere legislativa. Capitalul social al SC "Sanevit 2003" este de 32.684.998 lei, divizat in 16.342.499 actiuni nominative, cu valoarea nominala de 2 lei pe actiune.

Transferul actiunilor de la MSP la AVAS are ca scop unificarea pachetului de actiuni detinut de stat in vederea abordarii unitare a valorificarii acestuia. AVAS este considerata de minister drept institutia cea mai potrivita pentru realizarea procesului de privatizare in conditiile prevazute de legislatia in materia privatizarii, deoarece dispune de mijloacele, resursele si experienta necesare acestui proces.

SC Sanevit SA a fost infiintata in 1995, printr-un credit extern garantat de Guvern. O perioada, fabrica a lucrat la capacitate maxima, fiind principalul furnizor de seringi si ace de unica folosinta pentru piata interna. Problema privatizarii "Sanevit 2003" este, de multa vreme, in vizorul Ministerului Sanatatii si AVAS, dar nu a fost finalizata. Intentia unui grup de oameni de afaceri italieni de a investi in "Sanevit 2003" Arad a ramas in faza de proiect. Conducerea grupului de firme "Genko" a sustinut, in urma cu cateva luni, ca a purtat discutii cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru preluarea fabricii din Arad, insa, pana acum, nu s-a concretizat nimic din cele promise de italieni.

Potrivit declaratiilor directorului Pavel Negru, poiectul italienilor de a investi nu a ajuns la cunostinta actualei conduceri a fabricii. "Eu nu stiu nimic despre acesti investitori, pentru ca de cand sunt eu director general la mine nu a venit nimeni cu nicio propunere. Au fost doar niste investitori mici, nesemnificativi, care au dorit sa cumpere fabrica pe nimic, ceea ce, totusi, nu se poate pentru ca Sanevit 2003 este un producator de calibru mare", a declarat Pavel Negru. Acesta a mai adaugat faptul ca vanzarea fabricii catre grupul de firme "Genko" din Italia nu se poate face in mod direct, ci trebuie urmate niste proceduri legislative speciale. "Ministerul Sanatatii, care detine, in acest moment pachetul majoritar de actiuni, ar trebui sa treaca fabrica in patrimonial AVAS si abia apoi poate fi scoasa la vanzare", a sustinut Negru.

Conducerea companiei italiene "Genko" si-a anuntat, la inceputul acestui an, intentia de a investi masiv la fabrica de seringi de la Arad dupa ce, in urma mai multor vizite la "Sanevit 2003", au ajuns la concluzia ca societatea e ramasa in urma in ceea ce priveste cerintele actuale de piata. Italienii au catalogat fabrica aradeana ca fiind "ramasa in urma in ceea ce priveste cerintele actuale de piata, dar cu potential pe piata de profil". Nivelul investitiei pe care "Genko" si-a propus sa o faca in "Sanevit 2003", se ridica la trei milioane de euro, suma neincluzand pretul de cumparare al societatii.

Totodata, reprezentantii "Genko" au afirmat ca doresc sa imbunatateasca nivelul dotarilor tehnice, sa le aduca la nivelul standardelor europene, sa lanseze noi produse tehnice de mare calitate si sa constituie in cadrul "Sanevit 2003" un centru pilot pentru formarea personalului medical si paramedical.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri