Airbus a livrat un numar record de avioane in decembrie, care i-a permis sa isi indeplineasca tinta stabilita pentru 2016, potrivit datelor publicate joi de constructorul european de aeronave, transmite MarktWatch.

Compania a livrat luna trecuta 111 avioane, iar pe ansamblul anului numarul acestora a atins 688, in timp ce obiectivul sau anual era de peste 670 de aeronave. Airbus s-a mentinut in acest fel pe pozitia de al doilea mare constructor de avioane din lume, dupa grupul american Boeing, care saptamana trecuta a anuntat ca a livrat 748 de avioane in 2016, conform News.ro.

Ambii constructori de avioane au constatat o scadere a cererii pentru avioane noi. Airbus a atras anul trecut 731 de comenzi, comparativ cu cele 668 obtinute de Boeing, in ambele cazuri numarul fiind cel mai scazut dupa 2010. Constructorul european de aeronave, cu sediul in Toulouse, are in total comenzi pentru 6.874 de avioane, evaluate la 1.000 de miliarde de dolari, la preturile din lista.

Sursa foto: Shutterstock/Alexey Y. Petrov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri