Grupul italian Enel este interesat de proiecte de energie regenerabila in Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite (EAU), statele bogate in petrol din Orientul Mijlociu incercand sa profite de scaderea costului energiei solare pentru a-si diversifica sursele de energie, relateaza Bloomberg.

”Vom astepta primele licitatii din Arabia Saudita”, a afirmat directorul general al Enel, Francesco Starace, intr-un interviu acordat in Abu Dhabi, cel mai mare dintre cele sapte emirate ale EAU. El a adaugat ca Dubai, al doilea mare emirat al acestei tari, a inceput la randul sau un program de energie regenerabila, iar Enel va incerca sa participe, scrie News.ro.

Sub conducerea lui Starace, Enel isi reduce operatiunile in domeniul centralelor energetice mari, pentru a se concentra pe producerea si distributia de electricitate provenita din surse ecologice. Compania si-a reintregrat in grup divizia Enel Green Power in 2016 si vrea sa reduca capacitatea de a produce energie din carburanti fosili cu 39% intr-o perioada de cinci ani care se va incheia in 2019.

Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol din lume, si EAU, al patrulea mare producator de titei in cadrul OPEC, incearca sa isi reduca dependenta de petrol si sa genereze mai multa energie solara, intre alte surse. Enel a semnat sambata un acord de cooperare cu Dubai Electricity and Water Authority (DEWA), pentru modernizarea retelei de electricitate a tarii, dupa un acord similar cu Saudi Electricity, convenit miercuri.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri