Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a castigat contractul de 11,3 milioane lei (2,5 milioane euro) cu Metrorex, compania care administreaza reteaua de metrou a Bucurestiului, de furnizare a sistemelor antiefractie si antiincendiu pentru tronsonul Parc Bazilescu - Lac Straulesti, din Magistrala 4 de metrou, potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Metrorex a anuntat, in luna decembrie a anului trecut, ca in statiile de metrou Laminorului si Straulesti, aferente sectiunii Parc Bazilescu - Straulesti din Magistrala 4 de metrou, ca sunt finalizate aproape toate lucrarile, cu exceptia celor privind detectia si alarmarea la incendiu, conform News.ro.

Contractul castigat de UTI vizeaza furnizarea unor sisteme de instalatii radio, supraveghere video (TVCI), detectie incendiu si antiefractie. ”Instalatiile ce vor echipa statiile Laminorului, Straulesti si Depoul Straulesti sunt considerate ca o extensie a instalatiilor deja realizate atat local (in statii) cat si cu corespondentul lor din Dispeceratul Central din Piata Unirii 1. In acest fel se va asigura un caracter unitar al acestor instalatii pe intreaga Magistrala 4 de metrou”, se arata in anuntul publicat pe SEAP.

In octombrie 2015, Tiberiu Urdareanu a fost arestat intr-un dosar de coruptie. Urdareanu este judecat, din decembrie 2015, in dosarul in care este acuzat si primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, pentru fapte de coruptie privind un contract de management al traficului in Iasi, in valoare de aproape 70 de milioane de lei, atribuit asocierii UTI - Information Business Consulting SRL, in schimbul a 10% din valoarea contractului.

Sursa foto: Shutterstock/ ASDF_MEDIA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri