Filiala din Spania a companiei germane Siemens Rail Automation a castigat un contract de 38,7 milioane lei (8,6 milioane euro), cu TVA, cu firma care administreaza reteaua de metrou a Bucurestiului, de furnizare a sistemului de siguranta a traficului pentru tronsonul Parc Bazilescu - Lac Straulesti, din Magistrala 4 de metrou, potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Metrorex a anuntat, in luna decembrie a anului trecut, ca statiile de metrou Laminorului si Straulesti, aferente sectiunii Parc Bazilescu - Straulesti din Magistrala 4 de metrou, in lungime de 2,1 kilometri, ar putea fi date in folosinta in primul trimestru din 2017. Filiala companiei germane, care a castigat contractul, are sediul in localitatea spaniola Tres Cantos, potrivit anuntului publicat pe SEAP, conform News.ro.

Metrorex a ales procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare pentru ca ”lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, se arata in anunt. Siemens trebuie sa livreze un „sistem de siguranta si automatizare a traficului” pentru sectiunea Parc Bazilescu - Straulesti.

Pachetul include sisteme de monitorizare a trenurilor, sisteme informatice, servicii de instalare de echipament si de dezvoltare de software pentru controlul traficului feroviar. Compania poate subcontracta 25% din contract. Ministerul Transporturilor a anuntat inca din luna iunie a anului trecut ca vrea sa accelereze lucrarile la Magistrala 4 pe tronsonul Parc Bazilescu-Straulesti, care avea initial termenul de punere in functiune in 2016, si la Magistrala 5, pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate, cu termen de punere in functiune in 2017.

Sursa foto: Daniel Caluian/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri