Societatea Carbid Fox din Tarnaveni si-a oprit miercuri temporar activitatea din cauza lipsei de materie prima: cocsul.
Potrivit directorului economic Ana Borcovan, activitatea se va relua vineri, cand va veni si transa de cocs si se va plati si factura la energie electrica. Directorul economic a declarat pentru NewsIn ca factura la energie electrica este de doar 6,5 miliarde de lei vechi, deoarece societatea a lucrat foarte putin, insa Electrica de decis intreruperea furnizarii curentului deoarece nu Carbid nu s-a incadrat in termenul de 10 zile de a incepe efectuarea platilor. Ana Borcovan a mai spus ca este o criza generala de cocs pe piata, materia fiind importata din Ucraina. Nu stiu, probabil se gandesc sa majoreze pretul, oricum este o mare criza, a declarat directorul economic.

Carbid Fox foloseste 500-600 de tone de cocs pe saptamana iar in perioadele cu productie normala 2500 de tone lunar. Tona de cocs este 210 dolari.Carbid Fox se afla in reorganizare judiciara si au cereri foarte mari pe piata externa. Ne este teama sa nu ne ierdem clientii, lucram in fluctuatii foarte mari, a spus Borcovan.

La Carbid Fox mai lucreaza 460 de oameni. De cateva luni acestia nu si-au primit integral salariile, insa sustin ca inteleg situatia. in aceasta perioada, de intrerupere a activitatii, nu au fost trimisi in somaj. Ei merg in continuare la lucru si fac lucrari de intretinere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri