Grupul farmaceutic Allergan, producatorul Botox, cumpara compania americana Zeltiq Aesthetics cu 2,48 de miliarde de dolari pentru a dobandi acces la tehnologia acesteia de modelare corporala, transmite Reuters.

Allergan va plati 56,5 dolari pentru fiecare actiune Zeltiq cu 14,4% peste cotatia acestora de la inchiderea tranzactiilor de vineri, potrivit News.ro.

Grupul Allergan are sediul la Dublin si este condus de directorul general Brent Saunders. Grupul farmaceutic a efectuat o serie de achizitii dupa esecul fuziunii de 160 de miliarde de dolari cu compania americana Pfizer din aprilie.

Tehnologia Zeltiq pentru conturarea corporala, CoolSculpting System, este aprobata de Administratia pentru alimente si medicamente din SUA si functioneaza prin racirea celulelor grase, inducand eliminarea naturala a acestora fara sa afecteze tesuturile din jur.

Allergan, care estimeaza ca modelarea corporala este o oportunitate de piata de 4 miliarde de dolari, comercializeaza deja produsul injectabil Kybella, care este folosit pentru distrugerea grasimii de sub piele, lasand tesutul din jur in mare parte neafectat.

Produsele injectabile, cum este Botox, si alte produse dermale de umplere sunt folosite de obicei pentru a netezi pielea fetei.

Sursa foto: Lyashenko Egor / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri