Grevistii de la SC Cord Slatina, care au declansat un protest la inceputul saptamanii, nu mai sunt singuri, ci sunt sustinuti acum de reprezentantii BNS si Cartel Alfa, a declarat liderul BNS - filiala Olt, Mugurel Naie
Incercarile liderului Sindicatului Speranta din cadrul societatii Cord, apartinand grupului de firme Pirelli-Continental, Marian Din, si ale presedintelui filialei judetene a BNS, Mugurel Naie, de aplanare a conflictului de munca au esuat. Astfel, discutiile dintre liderul BNS si reprezentantul patronatului Italian, Giuseppe Lazzaroni, au esuat, ultimul refuzand sa inceapa negocierile inainte ca grevistii sa reia lucru.

La iesirea de la discutii, Mugurel Naie, i-a anuntat pe muncitorii de la Cord ca le-a cerut italienilor sa retraga actiunile inaintate instantelor de judecata, impotriva liderului Marian Din si a sindicatului, si sa nu se dispuna masuri impotriva grevistilor, in vederea dezamorsarii conflictului si a demararii negocierilor, dar a fost refuzat. Voi declansa demersurile pentru sustinerea protestului dumneavoastra cu oameni din sindicatele afiliate BNS si Cartel Alfa. in zilele urmatoare vi se vor alatura si membri nostri de sindicat, le-a spus Naie protestatarilor de la Cord, potrivit NewsIn.

Acesta a adauga ca va depune, in numele grevistilor, note de protest insotite de lista cu revendicari la institutiile statului din teritoriu si va sesiza Comisia de Cercetare a Abuzurilor din Senat, Comisiei de Munca din Camera Deputatilor si Comisiei de Dialog Social de pe langa Consiliul Europei. Liderul BNS Olt le-a mai spus grevistilor de la Cord ca din discutiile avute cu Giuseppe Lazzaroni, acesta a recunoscut ca Pirelli pierde din punct de vedere al imaginii, al banilor si in relatiile cu clientii.

in ultimele zile, grevistii de la Cord si-au declarat nemultumirea si fata de reactia autoritatilor, in special a Primariei Slatina, neuitand rolul actualului primar Darius Valcov in determinarea patronatului Italian de a investi in resedinta Oltului si promisiunile facute in campania electorala ca la aceasta firma muncitorii vor avea salarii decente si vor fi tratati cu respect.

De sambata 14 octombrie a.c. protestul angajatilor de la Cord este sustinut si de salariatii de la producatorul de anvelope Tyres SRL, firma membra, alaturi de Cord, a grupului Pirelli-Continental, care au intrat in greva japoneza. Ei sunt hotarati sa nu renunte la sustinerea colegilor nici pe 26 octombrie cand va avea loc inaugurarea oficiala a firmei, manifestare la care este asteptat sa participe si premierul Calin Popescu Tariceanu si ambasadorul Italiei in Romania, Daniele Mancini. Reamintim ca, de o saptamana, o suta de muncitori de la SC Cord Romania, membra a grupului de firme Pirelli-Continental, protesteaza in fata societatii pentru ca patronatul le incalca drepturile si nu respecta prevederile legislatiei muncii si a sindicatelor.

Fabrica de cord metalic pentru anvelope, care apartin companiei Cord Romania SRL, reprezinta o companie mixta creata de Pirelli (Italia) impreuna cu Continental (Germania). Investitia preconizata va atinge, in anul 2007, un total 40 milioane euro si va produce 350 de locuri de munca si o cantitate anuala de 30.000 de tone de cord metalic.

In cadrul companiei Cord Romania, Pirelli Pneumatici detine 80% din companie, iar Continental 20 la suta din actiuni. Cord Romania a construit noua fabrica la Slatina pentru a fi situata in apropierea fabricii deja existente de cabluri si sisteme, detinuta de Pirelli in zona. Fabrica are o capacitate anuala de 30,000 tone de cord metalic si produce pentru piata Est-Europeana.

Grupul Pirelli este prezent in peste 25 de tari, cu 80 de intreprinderi si 36.300 de angajati si este recunoscut ca detinand unul dintre cele mai avansate sisteme de management, fiind prima firma italiana care a fost inclusa in top 50 in ceea ce priveste stilul de conducere de catre prestigioasa revista Financial Times.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri