Compania belgiana Sonaca va deschide oficial o fabrica de componente pentru aeronave Airbus in satul Moldovenesti din judetul Cluj, pe 10 martie, si are in plan sa angajeze 170 de oameni in urmatorii ani.

Constructia fabricii din Moldovenesti, un sat cu 3.200 de locuitori, a durat 18 luni, iar primele linii de productie au fost puse in functiune la jumatatea lunii septembrie 2016. In prezent, fabrica are 30 de angajati, iar numarul lor va creste pana la 200 in anii urmatori.

Fabrica a fost ridicata de subsidiara locala Sonaca Aerospace Transilvania SRL, dupa o investitie totala de 11,8 milioane euro (52 mil. lei), din care 5,3 milioane euro (24 mil. lei) reprezinta contributia Guvernului Romaniei.

De asemenea, compania a beneficiat de sprijinul echipei InvestRomania care a oferit asistenta pe parcursul derularii acestui proiect.

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locala a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, productia, ansamblarea si testarea de structuri si sisteme destinate industriei aerospatiale, destinate uzului civil si/sau militar. Printre acestea se numara componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Sediul principal al Sonaca se afla in Gosselies, Belgia. Grupul belgian mai detine unitati de productie in Romania, China, Canada si Brazilia.

Sursa foto: Sonaca

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri