In Romania sunt aproximativ 20.000 de persoane care folosesc serviciul de asigurare de sanatate privata cu ajutorul caruia pot beneficia de servicii medicale in aproximativ 500.000 de clinici la nivel mondial. Mai multe detalii despre asigurarile de sanatate private vorbeste Csorba Ladislau, CEO-ul IQMed International Health Insurance, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Asigurarile de sanatate private cu acoperire internationala, individuale sau pentru companii, ofera libertatea totala in alegerea clinicii oriunde in Europa. Acest tip de asigurare permite tratamentul unor boli grave si acopera acte medicale de scurta durata, cum ar fi operatii, investigatii in ambulatoriu sau tratamente stomatologice.

IQMed International Health Insurance, furnizorul independent de asigurari de sanatate private cu acoperire internationala pentru Romania, a fost infiintat in 2015 si are in prezent 4 angajati, dintre care doi sunt brokeri de asigurari. In 2016 compania a vandut polite in valoare de 1 milion de euro si estimeaza ca anul acesta vor avea o crestere de 20%. Compania detine un sfert din numarul de 20.000 de persoane cu asigurari de sanatate private din Romania.

In Romania, piata de asigurari de sanatate private nu este atat de dezvoltata precum piata abonamentelor medicale. Majoritatea companiilor ofera angajatilor un abonament medical la un spital privat, avand un pret mai mic comparativ cu asigurarile de sanatate private.

Csorba Ladislau, CEO si broker IQMed, sustine ca asigurarile de sanatate private cu acoperire internationala “au evoluat incet, in functie de cadrul legislativ si beneficiile fiscale, intrucat statul a acordat o deductibilitate fiscala initial de 250 de euro pe an si de anul trecut a ajuns la 400 de euro pe an. Iar anul acesta au facut un pas inapoi, pentru ca au inclus iar abonemantele medicale deductibile si atunci nu mai e stimul sa se cumpere asigurari”.

Daca un abonament medical iti ofera servicii intr-un singur spital, o asigurare privata asigura pacientului tratamente in orice tara din Europa, avand posibilitatea de a alege spitalul si medicul dorit.

“Daca ne gandim ca statul ia 10% din venituri, deci orice om care are un salariu de 1.000 de euro, plateste cel putin 1.000 de euro pe an statului roman pentru o asigurare de sanatate, iar asigurarile private internationale pornesc tot de la aceste preturi, de la 1.000 de euro pe an pana la 4.000 mii de euro”, a explicat Csorba Ladislau.

Potrivit CEO-ului IQMed, suma minima pentru o asigurare de sanatate privata cu acoperire internationala este de 1.000 de euro pe an, dar se pot gasi si asigurari de 500-600 de euro pe an. De exemplu, o persoana de 32 de ani poate sa-si ia cu 574 de euro pe an o asigurare cu care sa beneficieze de orice spitalizare in Europa, la libera alagere. Iar pentru marinari, aviatori sau petrolisti, compania are oferte speciale.

Unele asigurari au incluse si medicametele din ambulator si in afara spitalizarii, iar suma maxima care poate fi decontata este de 500.000 de euro, la care nu s-a ajuns pana acum, singurul caz a fost un pacient oncologic care a avut de nevoie de tratament in suma de 300.000 euro.

Aceste asigurari se incheie pe baza unei declaratii medicale, cei care deja au un istoric medical complicat se exclud. Companiile care au minim 10 angajati pot folosi acest serviciu fara aceste declaratii medicale.

“Cat timp sistemul public de sanatate are probleme, oamenii platesc din buzunar serviciile medicale. Multi isi vor da seama ca este mai bine sa ai o asigurare, sa-ti bugetezi cheltuielile si sa mergi mai departe, dar totul depinde de ce face sistemul public de sanatate. Oamenii cred ca aceste asigurari sunt foarte scumpe si ca dau banii degeaba, dar la stat dau 10% din toate veniturile brute”, a adaugat brokerul de asigurare.

Sursa foto: Nito / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri