Grupul suedez de servicii medicale Medicover, care a introdus primele abonamente de sanatate dedicate companiilor in urma cu 21 de ani, numara in prezent in jur de 150.000 de abonati. Despre strategia de dezvoltare, investitii, serviciile medicale oferite de Medicover si provocarile intalnite in sistemul de sanatate romanesc, a explicat mai multe pentru wall-street.ro directorul general Medicover Romania, Adrian Peake.

In prezent, reteaua Medicover cuprinde 19 clinici si un spital generalist in Romania cu un numar de 1.400 de angajati. In Europa Centrala si de Est, Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private fiind in 14 tari europene, cu peste 100 de clinici, 80 de laboratoare, 400 centre de recoltare, peste 6,5 milioane de pacienti anual si peste 13.000 de angajati.

Cea mai mare institutie Medicover este spitalul generalist, care are o suprafata de peste 5.000 m2, fiind dispus pe sase niveluri functionale. Spitalul activeaza de 5 ani si are departamente de ambulator, spitalizare de zi, precum si specialitati medicale si chirurgicale: oncologie, chirurgie generala, chirurgie bariatrica, chirurgie ginecologica, chirurgie ortopedica, chirurgie plastica, maternitate, medicina materno-fetala, pediatrie, neonatologie.

"Printre specialitatile pe care ne concentram in mod deosebit se numara cardiologia, chirurgia, pediatria, dermatologia, precum si obstetrica-ginecologia", a precizat Adrian Peake, director general Medicover Romania.

Strategiile de dezvoltare ale retelei private de sanatate Medicover

"Ne vom adapta strategia de extindere pentru a dezvolta si achizitiona doar unitati medicale importante. De asemenea, asa cum facem in fiecare an, vom continua sa investim in clinicile existente si in spital. Aceste investitii includ noi tehnologii si dezvoltare profesionala pentru echipa noastra", a spus Adrian Peake.
Medicover ia in considerare potentialele dezvoltari de clinici sau achizitii, daca identifica partenerii potriviti in acest sens. Reteaua a realizat pentru prima oara o achizitie anul trecut, aceasta fiind centrul medical Doctor Luca din Pitesti. "Obiectivul nostru este sa continuam dezvoltarea operatiunilor, organic si prin achizitii. Desigur, acesta poate fi adaptat in functie de conditiile de piata si programul achizitiilor", a adaugat directorul general Medicover Romania.
In 2016, grupul a lansat un nou serviciu de asigurari de sanatate pentru angajatii companiilor, fiind un serviciu complementar abonamentului medical corporate traditional.
Singura unitate spitaliceasca a retelei este spitalul generalist din Bucuresti, unde, recent, a fost inaugurat Breast Care Center, pentru tratamente, recuperare si preventie in cazului afectiunilor ale sanului.
spitalul medicover

Abonamentele oferite de Medicover si preturile acestora

In prezent, reteaua de servicii medicale private are aproximativ 150.000 de persoane care beneficiaza de un abonament medical, iar abonatii corporate au o pondere mai mare decat cei individuali.

"In ceea ce priveste abonamentele create pentru angajatii companiilor, fiecare dintre pachetele noastre poate fi personalizat, astfel incat fiecare companie sa poata alege exact serviciile care raspund cel mai bine nevoilor angajatilor sai, in functie de profilurile lor individuale. Se intampla foarte rar ca doua pachete de beneficii corporate sa fie la fel, intrucat dimensiunea companiilor si numarul angajatilor nu sunt singurele variabile care influenteaza tipul de abonament ales. Principalele abonamente sunt Care, Care Plus, Care Complete, Care Executive si Dental", a mentionat Adrian Peake.

Abonamentele medicale Medicover pentru persoanele fizice pot fi, de asemenea, personalizate si se impart in trei categorii principale: Prevention Basic, Prevention Plus, Prevention Complete, plus Protocolul de Sarcina. Totodata, parintii pot achizitiona abonamente pentru bebelusi sau copii. Si acestea contin trei categorii principale: Baby Care, Kid Care, Kid Care Complete.

Preturile acestora variaza in functie de nivelul de servicii pentru care opteaza pacientul. "Abonamentele de sanatate reprezinta o pondere mai importanta in businessul nostru decat pacientii care achizitioneaza servicii pe loc", a mai spus Adrian Peake.
Pe site-ul retelei private se gasesc urmatoare preturi pentru abonamente:
Pentru clienti individuali si IMM

Prevention Basic - 8 euro/luna
Prevention Plus - 15 euro/luna
Prevention Complete - 35 euro/luna

Pentru copii si bebelusi

Baby Care - 30 euro/luna
KID Care - 20 euro/luna
KID Care Complete - 50 euro/luna
spitalul medicover

Provocarile intalnite in sistemul medical din Romania

"Exista, cu siguranta, provocari in sectorul de sanatate national. Una dintre cele mai importante este cererea locala considerabila pentru personal medical, de la medici, la asistenti, moase si personal auxiliar. Desi economia Romaniei continua sa se dezvolte, si odata cu ea, nivelul de trai si puterea de cumparare a populatiei, conditiile oferite personalului medical local lasa de dorit, iar multi inca aleg sa paraseasca tara si sa se integreze in sistemele de sanatate din strainatate. Dezvoltarea unui mediu favorabil atat pentru pacienti, cat si pentru personalul medical trebuie sa reprezinte o prioritate pentru Romania. Personalul de specialitate din Romania trebuie sa beneficieze de oportunitatea de a practica medicina in tara natala", a explicat directorul general al Medicover Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri