CFR Calatori, detinut de stat, isi va plati datoriile istorice de 1,8 miliarde lei in circa 30 de ani, in cazul in care ar obtine un profit net de 60 milioane anual, in contextul in care marja de profit este limitata la 3% din total cheltuieli, potrivit informatiilor transmise vineri de catre reprezentantii companiei.

CFR Calatori a incheiat anul trecut cu venituri proprii, aferente transportului feroviar, de aproape 1,2 miliarde lei, in crestere cu 7% fata de 2015, si cu un profit de 1,2 milioane de lei, in linie cu rezultatele bugetate, potrivit rezultatelor preliminate trimise recent la solicitarea News.ro.

Potrivit reprezentantilor companiei, abia dupa achitarea datoriilor istorice CFR Calatori va putea sa foloseasca banii suplimentari in achizitii de material rulant sau modernizari.

”Desi CFR Calatori a inregistrat profit in ultimii ani, conform OUG 64/2001 repartizarea acestuia nu poate fi facuta catre investitii, ci doar catre acoperirea pierderilor. Profitul nu poate fi reinvestit decat dupa acoperirea pierderilor istorice acumulate de-a lungul anilor, de peste 1,8 miliarde lei”, au declarat reprezentantii companiei.

Astel, achizitii de material rulant nou pot fi facute numai din fonduri alocate de la bugetul de stat.

”CFR Calatori, din fondurile proprii de investitii care reprezinta 20% din necesar, poate face mici investitii in asigurarea conditiilor optime de exploatare a unitatilor proprii”, au precizat reprezentantii companiei.

Acestia au afirmat ca banii din subventii nu pot fi folositi pentru achizitii de material rulant, compania avand obligatia legala de a-i utiliza pentru cheltuielile realizate cu pachetul minim de servicii contractat prin Ministerul Transporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri