Netflix, Walt Disney si Tesla se afla intre sapte companii mentionate de Citigroup ca posibile tinte de preluare pentru Apple, ca investitie pentru rezervele de capital de peste 250 de miliarde de dolari ale producatorului de iPhone-uri, relateaza Reuters, potrivit News.ro.

Cu peste 90% din rezervele de capital pastrate in strainatate, introducerea de catre Statele Unite a unei taxe de repatriere de numai 10% ar pune la dispozitia Apple 220 de miliarde de dolari pentru achizitii sau rascumparari de actiuni, arata Jim Suva, analist la Citigroup, intr-o nota adresata clientilor.

Proiectul fiscal al presedintelui american Donald Trump, prezentat luna trecuta, propune ca multinationalele sa isi poata repatria profiturile obtinute in strainatate la un impozit de 10%, fata de 35% in prezent.

”Una dintre prioritatile noii administratii este sa permita companiilor americane sa isi repatrieze banii cu un impozit mai mic, iar Apple ar putea avea o nevoie mai acuta sa foloseasca acei bani”, a scris Suva.

Alte posibile tinte de achizitii ar putea fi dezvoltatorii de jocuri video Activision Blizzard, Electronic Arts si Take Two Interactive Software si serviciul de streaming video Hulu.

Analiza se bazeaza pe cinci criterii, respectiv compatibilitatea strategica, activitatile internationale, marimea tranzactiei, activele non-strategice putine si impactul probabil asupra pretului actiunilor Apple.

Sub presiunea actionarilor, Apple a suplimentat recent programul de returnare de capital cu 50 de miliarde de dolari, programul de rascumparare de titluri cu 35 de miliarde de dolari si a majorat dividendele trimestriale cu 10,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri