Compania a raportat pierderi in perioada ianuarie-martie de 63.549 dolari, comparativ cu un profit net de 40.237 dolari in primele trei luni ale anului trecut. ”In primul trimestru al acestui an, profitul operational EBITDA a s-a mentinut la un nivel similar primului trimestru din 2016, de 34 milioane dolari, in timp ce rezultatul net consolidat al companiei s-a apropiat de break-even”, a precizat compania, scrie News.ro.

Rezultatele consolidate ale Rompetrol Rafinare au fost sustinute de evolutia pozitiva a indicatorilor financiari inregistrati pe segmentul de rafinare prin operarea rafinariilor Petromidia Navodari si Vega Ploiesti, potrivit raportului trimestrial. In primul trimestru din 2017, profitul operational EBITDA al celor doua unitati de productie s-a ridicat la 27 milioane dolari, in crestere cu 31% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cifra de afaceri a fost de 698 milioane dolari, in crestere cu 21% comparativ cu primul trimestru din 2016, iar rezultatul net a consemnat o crestere cu 87%, situandu-se la nivelul de -1,3 milioane dolari.

“Asigurand peste 40% din capacitatea de productie a Romaniei, cele doua rafinarii, Petromidia si Vega, au continuat implementarea programelor de optimizare a proceselor de productie si de eficientizare a operatiunilor derulate de companie, precum si prin cresterea ponderii produselor albe precum benzina, motorina si jet din totalul produselor finite. De asemenea, rezultatele financiare din primul trimestru al acesui an au fost influentate pozitiv de evolutia marjei brute de rafinare, care a crescut cu 16% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Sursa foto: iurii / Shutterstock.com