Altex va oferi un credit cu dobanda si costuri zero celor care doresc sa achizitioneze produse din magazinele Altex, in locul "defunctului" credit doar cu buletinu. Pe langa buletinul de identitate, persoana care doreste sa cumpere un produs in rate va trebui sa prezinte o adeverinta de venit. Timpul de raspuns pentru acest tip de credit este de maximum doua ore, potrivit reprezentantilor Altex.

"Noul credit are un plafon de imprumut mai mare decat creditul doar cu buletinul si elimina in totalitate costurile generate de un credit, respectiv comisionul si dobanda, costurile creditului fiind de 0%", sustine compania, potrivit NewsIn..

Grupul Altex, retailer de electrocasnice si produse IT&C, a retras creditul "cu buletinul" incepand cu 22 octombrie, odata cu intrarea in vigoare a noilor norme ale bancii centrale a Romaniei privind creditarea.

Serviciul financiar retras la 22 octombrie a fost lansat in 2004. La doi ani de la lansare, serviciul credit doar cu buletinul avea peste 550.000 de clienti, fiind cel mai popular instrument de finantare oferit de un retailer.Norma nr. 20 a BNR privind limitarea riscului de credit la imprumuturile destinate persoanelor fizice extinde aplicarea restrictiilor de creditare si asupra institutiile IFN-urilor. Aceasta norma modifica si completeaza norma nr. 10 din 2005.

Suma totala ce trebuie platita lunar (incluzand rata lunara, dobanda aferenta, comisioane si alte costuri) de catre o persoana pentru creditele contractate va reprezenta maximum 40% din venitul lunar net al respectivei persoane si, dupa caz, al familiei acesteia.

Pe langa aceasta precizare, BNR impune anumite limite pentru acordarea unui singur credit. in cazul in care o persoana doreste contractarea unui credit pentru investitii imobiliare, suma totala ce trebuie platita lunar trebuie sa nu depaseasca 35% din veniturile nete ale respectivei persoane si, dupa caz, ale familiei sale. De asemenea, pentru creditele de consum, aceasta cifra este de 30%. Creditul de consum include si leasingul financiar. Norma nr. 20 mai prevede ca un contract de credit va include toate costurile, nu numai dobanda, ci si comisioanele si alte costuri aferente.

Grupul Altex, lider dupa vanzari in 2005 pe piata de distributie de electrocasnice, electronice si produse IT&C din Romania, a inregistrat o cifra de afceri de 100 milioane de euro in primele sase luni din 2006, potrivit presedintelui Altex, Dan Ostahie.

"Rezultatele financiare inregistrate pe primul semestru din 2006 sunt similare cu cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut", a afirmat Ostahie. Pentru al doilea semestru al anului, presedintele Altex estimeaza o cifra de afaceri de peste 150 milioane euro, iar grupul tinteste sa depaseasca vanzarile din 2005, care s-au cifrat la 274,3 milioane de euro.

Citeste si Dupa creditul cu buletinul, retailerii sunt obligati sa fie creativi
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri