Actionarii Romaero (RORX), companie specializata in intretinerea si repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, incearca sa aprobe a doua oara majorarea capitalului social cu 1,44 milioane lei, de la 15,61 milioane lei la 17,05 milioane lei, in cadrul unei sedinte extraordinare a Adunarii Generale a Actionarilor, care va avea loc pe 7 iunie, dupa ce operatiunea nu a fost aprobata de actionari in luna aprilie.

Astfel, potrivit convocatorului publicat pe site-ul societatii, unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi este ”aprobarea majorarii capitalului social al societatii Romaero, intr-o singura etapa, cu suma de 1.443.160 lei, de la nivelul actual al capitalului social de 15.615.372 lei pana la 17.058.532 lei, pentru asigurarea capitalului de lucru”, informeaza News.ro.

Majorarea capitalului social se va realiza prin emisiunea unui numar de 577.264 actiuni noi, nominative, fiecare avand o valoare nominala de 2,5 lei/actiune.

La data convocarii, capitalul social al societatii este de 15,61 milioane lei format din 6.246.149 actiuni nominative, cu valoare nominala de 2,5 lei.

De asemenea, potrivit unui anunt publicat pe site-ul societatii, Romaero pregateste o perioada de dezvoltare accelerata cu masuri care au in vedere cresterea productivitatii si competitivitatii si isi cauta, astfel, ”de urgenta” parteneri de afaceri.

”Adresam invitatia deschisa companiilor romanesti sau straine sa inainteze propuneri de colaborare in vederea reprezentarii intereselor Romaero pentru a extinde acoperirea si vanzarile noastre la nivel international”, arata anuntul companiei, care nu da detalii suplimentare.

Invitatia este destinata partenerilor ”cu experienta si cu o buna cunoastere a pietei industriei si serviciilor de aeronautica, interesati sa ofere si sa obtina: servicii de calitate si preturi competitive, dezvoltarea afacerilor prin marketing performant, remunerarea corecta a serviciilor”, se mai precizeaza in anunt.

In 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultati suplimentare, care i-au scazut cifra de afaceri si cota de piata, motiv pentru care a fost nevoita sa concedieze circa 100 salariati.

Romaero a avut anul trecut o pierdere de 60,28 milioane lei, fata de 34,1 milioane lei in 2015.

Compania a obtinut in 2016 o cifra de afaceri de 46,5 milioane lei, in scadere cu 15,6% fata de 2015.

Romaero, controlata de Ministerul Economiei, mai are 720 de salariati si o valoare de piata de 128,67 milioane lei (28,6 milioane euro).

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri