Radu Berceanu a declarat ca lucrarile stagneaza si ca este "la un pas" de a rupe contractul cu cei de la Todini, desemnati sa construiasca centura ocolitoare a Sibiului, daca acestia nu isi revizuiesc atitudinea si nu ajung la un compromis cu statul.

"Am fost toata ziua pe santier, de la Cluj, la Bistrita, Suceava si am reziliat un contract, iar altul este pe cale de a fi rupt. Sper ca aceasta situatie sa nu se intample si la Sibiu. Am discutat cu cei ce se ocupa de lucrarile centurii, iar ei, dupa ce ca au intarziat lucrarile, ne-au cerut mult mai multi bani, ceva de genul: cerul, luna si toate stelele", a spus Berceanu, citat de NewsIn.

Ministrul Transporturilor a mai declarat, la Sibiu, ca nu va accepa sa dea celor de la Todini o caruta de bani, dar va urma o renegociere. "Am discutat cu ei, zilele trecute, si la Bucuresti. Au promis ca isi vor face temele, iar saptamana viitoare se vor intoarce cu toate datele bine puse la punct. Totusi, in conditiile in care nu ne vom intelege, vom rezilia contractul si vom gasi un alt constructor pentru centura ocolitoare a Sibiului. Eu, unul, nu cred ca Todini isi vor permite sa piarda acest contract pentru ca astfel nu vor mai lucra pe piata din Romania, si asta in conditiile in care Uniunea Europeana va da, de la anul, mult mai multi bani pentru infrastructura", a adaugat Radu Berceanu.

De cealalta parte, reprezentantii firmei constructoare a centurii de ocolire sustin ca statul roman le este dator circa cinci milioane de euro pentru lucrarea executata pana in prezent, banii care nu au venit de aproape un an de zile.

Mai mult, Todinii considera ca exproprierile si utilitatile in zona au pus cele mai multe piedici centurii ocolitoare a Sibiului, care ar fi trebuit inaugurata in 30 octombrie 2006, insa noul termen pentru finalizare ar fi anul 2008. Ultimul cuvant in aceasta situatie va fi dat, luni, 30 octombrie, la Bucuresti, cand cele doua parti se vor intalni din nou.

Costurile totale ale lucrarii de la Sibiu se ridica la peste 52 milioane de euro, din care aproape 40 milioane de euro sunt obtinuti prin programul ISPA, de la Comunitatea Europeana, iar restul de la guvern. Centura de ocolire a Sibiului presupune sase pasaje, patru noduri rutiere, opt poduri, doua intersectii denivelate si o intersectie la nivel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri