Heineken, al doilea mare jucator din industria locala a berii in functie de cifra de afaceri, a inregistrat anul trecut o crestere de 7% a business-ului din Romania, in timp ce profitul net a urcat cu 4,7%, arata datele furnizate de Ministerul Finantelor.

Heineken, care detine in Romania patru fabrici – Miercurea-Ciuc, Craiova, Constanta si Targu Mures -, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,21 miliarde de lei si un profit net de 162,1 milioane lei. Si numarul angajatilor a avansat usor la 1.123 in 2016, arata datele publicate pe Ministerul Finantelor.

Compania are in portofoliu marci de bere precum Heineken, Silva, Ciuc Premium, Golden Brau si Neumarkt si marci de cidru precum Strongbow, Old Mout Cider, ”Livada Secreta“ si Cidru Mandru.

Anul trecut, volumul pietei berii din Romania s-a mentinut la 15,8 hl, nivel atins si in 2015. Si consumul pe cap de locuitor s-a situat la nivelul anului precedent, de 80 l. Piata este impartita intre jucatori precum Bergenbier, Heineken, URBB si Ursus Breweries.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri