Conducerea Vel Pitar propune actionarilor transferul unor active catre alte sase companii mai mici, pe care vrea sa le infiinteze, concomitent cu reducerea capitalului social, potrivit comunicatului transmis vineri Burse de Valori Bucuresti.
Actionarii Vel Pitar, convocati pe 27 noiembrie la adunarea generala, vor decide intentia conducerii companiei de a diviza societatea in sase firme. in urma infiintarii celor sase, capitalul social al Vel Pitar va fi redus cu suma de 6,8 milioane lei, de la 7,045 milioane lei pana la 183.028 lei prin anularea a 68,62 milioane de actiuni.

Divizarea in cele sase companii se va efectua prin desprinderea unor parti sociale din patrimoniul Vel Pitar catre cele sase firme. in urma divizarii, va rezulta societatea Magavel, cu un capital social de 95.000 lei care va preula activele imobilizate si datoriile diviziei de magazine a Vel Pitar SA.

Societatea Propivel va preula proprietatiile imobiliare pe care le detine Vel Pitar si va avea un capital social de 1,039 milioane lei. Velpropimob SA va preula proprietati imobiliare si alte active imobilizate detinute de Vel Pitar, si va avea un capital social de 1,759 milioane lei.

Cea de-a patra firma desprinsa din Vel Pitar va fi Imobvel, cu un capital social de 98.420 lei, care preula proprietati imobiliare si alte active imobilizate detinute de producatorul de panificatie din Ramnicul Valcea.

O parte din proprietatile imobiliare si alte active imobilizate detinute de Vel Pitar vor trece in posesia companiei Iassivel, care va avea un capital social de 95.000 lei.

Divizia de morarit a companiei valcene va fi preluata de compania Moravel, care va avea un capital social de 3,77 milioane lei.

La adunarea generala a actionarilor pot participa investitorii care detin actiuni pana la data de 20 noiembrie, se mentioneaza in comunicat.

Profitul obtinut de companie a crescut de trei ori fata de primul semestru al anului 2005, de la 775.570 lei la sfarsitul lunii iunie 2005, pana la 2,86 milioane lei la sfarsitul primului semestru al acestui an. in schimb, cifra de afaceri a primului semestru din acest an a crescut cu 15% fata de perioada similara din 2005, de la 105,8 milioane lei la 31 iunie 2005 la 122,18 milioane lei la 31 iunie 2006. Actionarul majoritar este compania Broadhurst Investments care detine 80,43% din capitalul social. Actiunile comapniei se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti din octombrie 1997.

Capitalul social al producatorului de panificatie din Ramnicu Valcea este de 7,045 milioane lei. Actionarii companiei au decis la 10 martie retragerea actiunilor companiei de la tranzactionare si au stabilit un pret de 1,7247 de lei noi pentru actionarii care doresc sa se retraga din actionariatul societatii in urma delistarii. La sfarsitul lunii iunie, actionarii companiei au decis divizarea societatii, separand unor active neperformante, a procesului de productie si a magatinelor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri