Schimbarea presedintelui AVAS a creat confuzie la Antibiotice Iasi, in perspectiva privatizarii societatii, a declarat business unit manager Dan Vasile, cu ocazia Forumului National al farmacistilor din Romania.

"Pana saptamana trecuta, la Antibiotice se vorbea despre fonduri de investitii care ar putea cumpara societatea. Acum nu se mai stie nimic pentru ca nu stim ce decizii va lua noul presedinte AVAS", a spus Dan Vasile. El a adaugat si faptul ca nu s-a intocmit un caiet de sarcini pentru privatizare, dar ca este in curs de realizare in privinta vanzarii.

"Antibiotice este o afacere la cheie. Ea are deja standarde occidentale, deci intr-o prima faza, cine va cumpara compania nu este obligat sa investeasca pentru a ii ridica nivelul, ci va putea investi direct pentru dezvoltarea ei", a mai spus Dan Vasile, citat de NewsIn.

Antibiotice Iasi isi va mari in anul viitor portofoliul de produse cu 45 la suta, fata de portofoliul prezent, a declarat vineri, pentru NewsIn dr. Dan Vasile.

Potrivit acestuia, Antibiotice Iasi isi va dubla in 2007 si echipa de vanzari. In momentul de fata, portofoliul Antibiotice Iasi cuprinde 120 de medicamente pentru 11 clase terapeutice si se afla pe primul loc in ceea ce priveste volumul de medicamente consumate in sistemul spitalicesc din Romania.

Antibiotice SA este considerata cea mai valoroasa societate din portofoliul AVAS, datorita cotei de piata de 3,2 la suta pe care o are pe piata farmaceutica din Romania. Antibiotice ocupa pozitia a noua in topul celor mai mari companii din domeniu in perioada iulie 2005-iunie 2006, dupa vanzari, conform datelor companiei de studii de piata Cegedim.

AVAS a anuntat ca va publica anuntul final pentru privatizarea Antibiotice Iasi in prima jumatate a lui noiembrie, urmand ca in decembrie sa fie depuse ofertele financiare si sa fie selectat investitorul. Potrivit AVAS, strategia de privatizare a Antibiotice, care va fi prezentata executivului, va cuprinde mai multe etape. In prima faza, va fi publicat anuntul final de privatizare, in primele doua saptamani ale lunii noiembrie. Apoi, potentialii investitori vor avea o luna la dispozitie sa depuna documentele de precalificare pe baza carora va avea loc selectia in faza de precalificare. Companiile selectate vor fi invitate, apoi, sa depuna ofertele financiare, in a doua parte a lunii decembrie. In baza ofertei financiare, AVAS ii va selecta pe primii doi investitori, care, pana la finalul lunii decembrie, vor depune oferte financiare imbunatatite si finale, in baza carora va fi selectat castigatorul. Clauzele contractului de privatizare vor fi negociate incepand din ianuarie 2007.

Imediat dupa lansarea societatii la privatizare, Asociatia Salariatilor de la Antibiotice Iasi a anuntat ca vrea sa preia 10% din actiuni la valoarea nominala a actiunilor. Salariatii vor ca societatea sa fie privatizata ca si Banca Comerciala Romana sau Petrom, astfel incat sa poata cumpara un pachet de actiuni.

Primul ministru Calin Popescu Tariceanu l-a numit joi pe Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, la conducerea AVAS, inlocuindu-l din aceasta functie pe Razvan Orasanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri