Actionarii companiei Altur Slatina vor decide la sfarsitul lunii noiembrie, majorarea capitalului social cu suma de 11,93 milioane lei (3,38 milioane euro), de la 20,69 milioane lei pana la 32,63 milioane lei, pentru crearea unui capital de lucru, se mentioneata in comunicatul publicat vineri.

Majorarea de capital se va efectua prin aportul in numerar. Cele 119,38 milioane de actiuni noi emise vor fi acordate gratuit.

Subscrierea se face prin acordarea dreptului de preferinta actionarilor inscrisi in registrul actionarilor la data de 8 noiembrie 2006. Pentru fiecare doua actiuni detinute, actionarii vor primi un titlu nou. La subscriere o actiune va costa 0,15 lei, din care 0,05 lei reprezinta prima de emisiune.

Suma rezultata din primele de emisiune, de 1,59 milioane lei, este echivalentul a 15,9 milioane de actiuni, care vor fi acordate gratuit investitorilor cu o rata de alocare de o actiune noua pentru fiecare 13 titluri vechi detinute la data de inregistrare stabilita de adunarea generala.

Actionarii companiei Altur din Slatina au aprobat, in luna augut, achizitionarea de utilaje tehnologice in regim de leasing in valoare de 7,83 milioane lei (2,22 milioane euro).

Compania Altur Slatina a inregistrat o pierdere de 1,39 milioane lei (0,39 milioane euro) pe primul semestru al anului 2006, la o cifra de afaceri de 48,81 milioane lei (1,39 milioane euro), potrivit raportul companiei, transmis, luni, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii companiei au decis, in data de 21 martie, modificarea valorii nominale, de la 0,5 la 0,1 lei pe actiune. In urma acestei operatiuni, capitalul social al companiei este divizat in 206.927.595 de titluri.

Compania fost infiintata in anul 1979 si este specializata in producerea pistoanelor auto, a seturilor motor si a pieselor turnate din lauminiu pentru industria auto.

Compania a avut o pierdere de 5,98 milioane de lei noi in 2005. Compania are un capital social de 20,692 milioane lei. Principalul actionar este Societatea de Investitii Financiare 5 Oltenia, care detine 88,65% din capital. Actiunile Altur se tranzactioneaza la categoria a II a Bursei din decembrie 2004.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri