Carrefour a confirmat, vineri, decizia de a-l numi pe Alexandre Bompard, actualul sef al retailerului de electronice Fnac Darty, ca presedinte si director general al grupului.

Alexandre Bompar, in varsta de 44 de ani, va renunta la functia de director general al Fnac Darty si il va succeda din 18 iulie pe actualul sef al Carrefour, Georges Plassat, aflat la conducerea celui de-al doilea maire retailer din lume din 2012, potrivit News.ro.

Investitorii vor ca noul director general al Carrefour sa creasca performantele hipermarketurilor franceze, sarcina pe care altii directori nu au reusit sa o indeplineasca.

Bompard indeplineste multe dintre cerintele sarcinilor sale, avand experienta in reducerea costurilor si dezvoltarea operatiunilor online, ambele esentiale pentru rentabilizarea hipermarketurilor franceze.

Actualul director general a condus redresarea Carrefour prin reducerea preturilor, accelerarea extinderii magazinelor de proximitate si renovarea magazinelor.

Plassat, apreciat pentru salvarea Carrefour de la o posibila divizare, lasa un grup care a facut progrese in cea mai mare parte a Europei si in Brazilia, a doua sa mare piata.

Performantele actiunilor au fost insa limitate de evolutia mai slaba a afacerilor din Franta, unde Carrefour obtine 47% din vanzari si 47% din profitul operational.

In martie, Carrefour a raportat primul declin al profitului operational din 2012.

Carrefour are peste 360.000 de angajati la nivel mondial, intre care 115.000 in Franta.

Sursa foto: Shutterstock/ PhotoStock10

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri