Grupul francez L’Oreal este in „discutii exclusive” cu firma de cosmetice Natura Cosmeticos, din Brazilia, pentru vanzarea The Body Shop, anunta BBC.

Reprezentantii L’Oreal au declarat ca Natura a inaintat o oferta „ferma”, evaluand The Body Shop la un miliard de euro. La inceputul acestui an, L’Oreal anunta ca intentioneaza sa regandeasca strategia pentru lantul The Body Shop, pe care l-a achizitionat in 2006 pentru 741 mil. euro.

„Sunt fericit sa anunt ca Natura este o posibila noua <<casa>> pentru The Body Shop”, a afirmat Jean-Paul Agon, presedinte si CEO al L’Oreal.
Alte companii interesate de preluarea The Body Shop au fost fondul de investitii CVC si chinezii de la Fosun.

Vanzarile The Body Shop au scazut anul trecut cu 4,8%, in timp ce profitul s-a contractat cu 3,7%, cu mult in urma cresterilor de doua cifre obtinute de alte branduri ale L’Oreal.

Natura Cosmeticos este unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de profil din Brazilia, compania fiind activa in sapte tari din America de Sud si in Franta.

In Romania, magazinele The Body Shop sunt operate de catre compania Ginkgo Romania, care a afisat anul trecut o cifra de afaceri neta de 5,6 milioane lei si pierderi de 171.984 lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor. Brandul a intrat pe piata locala in 1999.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri