Grupul Roche, cel mai mare furnizor de medicamente pentru tratarea cancerului la nivel mondial, a investit anul trecut 9,9 miliarde franci elvetieni (CHF) in cercetare si dezvoltare. La nivel mondial, peste 150 milioane de pacienti au fost tratati cu medicamentele Roche, iar in prezent compania are 30 de combinatii terapeutice pentru cancer aflate in proces de dezvoltare.

Roche Romania a investit anul trecut 2 milioane lei in cercetare si dezvoltare, iar peste 9 milioane de lei au fost alocate pentru proiecte de implicare in comunitate, dintre care: 14% din suma a fost pentru campanii de preventie si educatie pentru sanatate, 21% pentru proiecte de educatie profesionala si 65% pentru teste de diagnostic si investigatii medicale gratuite pentru pacienti.

Cea mai mare suma de bani din cifra de afaceri a companiei, 81 milioane lei, a reprezentat contributia la finantarea sectorului de sanatate prin taxa clawback in anul 2016.

Comparativ cu numarul pacientilor tratati la nivel mondial, in Romania au fost tratati peste 6.000 de pacienti cu produsele Roche. Ariile terapeutice acoperite de companie sunt oncologie, hematologie, reumatologie, boli infectioase, neurologie si afectiuni pulmonare. Totodata, 10 studii clinice se afla in derulare in Romania.

Anul trecut, peste 30.000 de romani au beneficiat direct de proiectele Roche, de la oferirea de investigatii medicale gratuite, la colaborari pentru dezvoltarea educatiei profesionale si proiecte caritabile.

„Misiunea noastra principala este aceea de a imbunatati viata pacientilor, dincolo de medicamentele pe care le producem. Credem ca o societate moderna, europeana trebuie sa fie o societate sanatoasa”, a precizat Martine Draullette, director general Roche Romania.

In anul 2016, circa 65% din suma alocata proiectelor de implicare in comunitate a fost destinata efectuarii a peste 22.000 de teste de diagnostic gratuite, pentru pacientii cu boli grave, in conditiile in care acestea nu sunt momentan decontate in sistemul public.

Cu ce se ocupa grupul farmaceutic Roche

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului.

Fondata in 1896, compania Roche are 29 de medicamente dezvoltate de Roche, printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice, sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. De asemenea, compania a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este prezenta in peste 100 tari, iar in 2016 compania avea peste 94.000 angajati la nivel global. In 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, compania raportand vanzari de 50,6 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este detinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este actionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Roche pe piata din Romania

Roche este prezent pe piata romaneasca incepand cu perioada interbelica, avand reprezentanta locala in anul 1992. In anul 2005, grupul Roche a luat decizia de a infiinta societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL, urmand ca activitatea reprezentantei din Bucuresti sa fie preluata de compania locala nou infiintata.

Roche ofera produse si servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la preventie, tratament si pana la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca. Prin intermediul Roche Romania, ambele divizii ale Grupului Roche - divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice - sunt prezente pe piata din tara noastra, oferind produse si servicii de inalta specializare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri