British American Tobacco, unul dintre cei mai mari producatori de tigari din Romania, va investi 60 de milioane euro in ridicarea unei noi hale de productie si in retehnologizarea fabricii de la Ploiesti, unde va fi mutata o parte din productia realizata in prezent in Germania si Bulgaria.

British American Tobacco a anuntat inca din 2016 ca va investi circa 21 milioane euro anual in dezvoltarea fabricii de la Ploiesti, pentru o perioada de cinci ani. Insa producatorul a decis sa tripleze investitiile pentru anul acesta, ca urmare a inchiderii treptate a fabricii din Germania, a preluarii Bulgartabac din Bulgaria, la care o parte a productiei urmeaza sa fie mutata la Ploiesti, si optimizarea productiei fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte si fabrica din Romania, scrie News.ro.

Ca urmare a dezvoltarii fabricii din Ploiesti, pana la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de munca, din care 90 au fost deja ocupate.

In prezent, in unitatea de productie de la Ploiesti lucreaza circa 700 de angajati si 150 de contractori. Investitiile se vor reflecta si in volumele produse, care vor creste cu 30%.

Totodata, numarul tarilor catre care pleaca produsele fabricii British American Tobacco de la Ploiesti va creste de la 35 la 40.

Vrem sa continuam sa investim in Romania si speram ca Guvernul roman va asigura predictibilitatea legislativa si fiscala si stabilitatea politica necesare. Subliniem din nou ca una dintre preconditiile cresterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autoritati si mediul de afaceri

Gemma Webb, seful British American Tobacco Romania

Fabrica British American Tobacco de la Ploiesti este, in prezent, a doua cea mai importanta fabrica a grupului din Europa. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploiesti va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unitati de productie BAT din lume, a mai precizat compania.

Cei mai importanti jucatori din industria tutunului, activi in Romania, sunt British American Tobacco, JTI, Philip Morris International si Imperial Tobacco.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri