Reteaua privata de centre medicale Medsana va demara in acest an constructia primului spital din retea, in zona de nord a Bucurestiului, in care va investi 15 milioane de euro si care ar putea fi finalizat in doi ani si jumatate. Totodata, grupul Athens Medical Center (AMC) din Grecia, care detine Medsana, va investi anul acesta inca 2,5 milioane de euro pentru deschiderea a doua centre noi, tot in Bucuresti.

“Anul acesta demaram o investitie greenfield pentru un spital. O sa investim, o sa cumparam un teren. O sa dureze cam doi ani si jumatate, dar va fi cel mai modern spital privat din Romania. Investitia va fi de 15 milioane de euro si o sa ne axam foarte mult pe chirurgie robotica, unde suntem foarte specializati”, a spus Vassilis Chaniotis, directorul general al Medsana.

Medsana ofera servicii medicale pe piata romaneasca din 1996 si detine trei clinici in Bucuresti si o alta clinica in Ploiesti. Primul centru medical infiintat a fost Medsana Controceni.

Directorul general al Medsana sustine ca anul acesta compania mai are in plan sa deschida un al cincilea centru in Bucuresti pentru care va investi 2 milioane de euro, din care 1,7 milioane de euro pentru aparatura necesara, care va fi achizitionata de la General Electric.

Pe langa cele doua investitii, Medsana are in plan sa deschida al saselea centru tot in Bucuresti, dar care va fi mai mic si pentru care se vor investi 500.000 de euro.

In 2016, compania a incheiat cu o cifra de afaceri de 19,9 milioane de lei si estimeaza anul acesta o crestere de 25 %, fara a lua in calcul si urmatoarele investitii. Mai putin de 1% din cifra de afaceri este decontata de CNAS, compania avand putine servicii contractate cu casa de asigurari. Anul trecut a alocat investitii de 600.000 de euro pentru a crea un centru de medicina materno-fetala si fertilizare in vitro, Medsana- Genesis.

Compania are peste 12.000 de abonati, dintre care 99% sunt abonamente corporate si restul pentru persoane fizice. Sunt 5 tipuri de abonamente standard, iar costurile acestora variaza de la 2 euro pana la 45 de euro (2, 5, 14, 25, 45 euro). Abonamentul de 45 de euro poate oferi servicii medicale si in spitalele partenere din Grecia.

La 20 de ani de activitate, Medsana deserveste 100.000 pacienti anual in cele 4 centre de diagnosticare si 11.000 de angajati din mari corporatii prin programe de capital. Totodata, in centrele Medsana lucreaza, in acest moment, aproximativ 340 de persoane.

De asemenea, Atena Medical Group si Medsana, vor lansa un card de beneficii, Pasaportul de Sanatate, care va oferi servicii integrate de asistenta medicala in spitalele din Atena si Salonic. Pasaportul de Sanatate va acoperi atat cazurile de urgenta, cat si vizitele programate sau tratamentele in spitalele AMG.

Mai mult, Atena Medical Group si Centrul de Servicii Generale si Transplant Hepatic, I.C. Fundeni au anuntat o colaborare stiintifica in domeniile oncologie si chirurgie minima invaziva, chirurgie robotica, privind viitoarele initiative academice comune.

"Obiectivul nostru este de a stabili o colaborare de afaceri in domeniile medicale in care Romania exceleaza, intre autoritatile statului din Romania si Atena Medical Group, pentru a sprijini eforturile Romaniei de a deveni un centru de turism medical in sine", a spus Nikolaos Moschos, director de dezvoltare a afacerilor Atena Medical Group.

Atena Medical Group este unul dintre cei mai mari furnizori de asistenta medicala din S-E Europei. AMG administreaza 8 spitale, cu 1.200 de paturi pentru pacienti, 3.000 de angajati cu norma intreaga si 2.800 de medici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri