Lantul de farmacii Tei si magazinele Bebe Tei, controlate de antreprenoarea Roxana Maftei, se vor extinde la sfarsitul lunii septembrie cu alte doua unitati noi in centrul comercial Plaza Romania. Compania are in plan sa se extinda si la nivel national, pentru inceput in Iasi, insa au nevoie de diferite autorizatii care necesita mai mult timp. Cum au evoluat afacerile companiei in ultimii 3 ani si despre rezultatele obtinute a vorbit Roxana Maftei pentru wall-street.ro.

Farmacia Tei a incheiat anul 2016 cu cifra de afaceri de 162 milioane lei in crestere cu 36% fata de 2015, iar magazinul Bebe Tei a inregistrat 117 milioane lei, mai mult decat dublu fata de anul anterior. Cifra de afaceri a companiei va continua sa creasca semnificativ datorita extinderii in sectorul 6.

Fara a lua in calcul stocul de marfa, au fost investiti aproximativ 300.000 de euro pentru Farmacia Tei, iar pentru magazinul Bebe Tei peste 350.000 de euro. Astfel, Roxana Maftei va avea in grija 4 farmacii Tei si 3 magazine Bebe Tei.

“Ma astept ca noul magazin Bebe Tei, din Plaza Romania, sa aiba o cifra de afaceri similara cu cea pe care o are magazinul din Sun Plaza, in jur de 7 milioane de lei. La farmacie este un pic mai greu de estimat, pentru ca va fi ceva diferit, nu va mai avea sectiunea plafar si dermato-cosmetice”, a spus Roxana Maftei.

De asemenea, vanzarile farmaciei online au crescut si au ajuns sa constituie aproximativ 13% din cifra de afaceri a companiei. La fel au crescut si vanzarile produselor dermatocosmetice, in special cele solare, cu aproximativ 15% si se estimeaza o crestere mai mare pentru lunile iulie si august.

Portofoliul Farmaciei Tei contine peste 35.000 de produse, iar magazinul Bebe Tei a ajuns sa aiba peste 25.000 de produse. Din numarul total de produse oferite de farmacie, in jur de 35% sunt achizitionate din Romania.

Pentru a acoperi piata din Bucuresti, Roxana Maftei sustine ca este nevoie de minim cate o farmacie pentru 2 sectoare. Astfel, compania are in plan sa deschida cate o farmacie noua pe an similara cu cea din Dristor, dupa ce se vor extinde in Iasi.

farmacia tei si bebe tei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri