Compania nationala de transport aerian Tarom estimeaza ca va inregistra in acest an pierderi in valoare de 41,2 milioane lei, in scadere cu 12,3% fata de nivelul de anul trecut, la venituri totale de 1,32 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli pus in dezbatare de actionarul majoritar, Ministerul Transporturilor, scrie News.ro.

Bugetul companiei arata ca 2017 ar urma sa fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, avand in vedere ca societatea nu a mai inregistrat profit din 2007.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat pe 31 mai ca transportatorul aerian de stat Tarom va incheia ”pe zero” in acest an, fara pierderi.

”Din punct de vedere economic, Tarom se relanseaza, astfel incat prognoza economica pentru Tarom este practic ca la sfarstiul anului sa inchida pe zero, nicio pierdere”, a spus Cuc, la sfarsitul lunii mai.

Anul trecut, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), pe fondul scaderii veniturilor si al valorii activelor imobilizate.

Pentru acest an, compania estimeaza venituri de 1,32 miliarde lei, in crestere cu 6,4% fata de nivelul realizat anul trecut, de 1,24 miliarde lei, si cheltuieli de 1,36 miliarde lei, din care salariile angajatilor inseamna 220,9 milioane lei.

Compania si-a programat cheltuieli cu investitiile de 267,8 milioane lei - circa 59 milioane euro - in acest an.

Compania estimeaza ca va ajunge la 2.067 de angajati la finalul acestui an, comparativ cu 1.841 salariati la sfarsitul anului trecut.

Castigul mediu lunar al angajatilor din Tarom este de 5.827 lei - sau 1.280 euro - in acest an, potrivit proiectului de buget.

Compania estimeaza ca va avea creante restante de 2,99 milioane lei la sfarsitul acestui an.

Compania de stat Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din Romania, dupa companiile low-cost Wizz Air si Blue Air.

Sursa foto: Photosebia/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri