GlaxoSmithKline (GSK), una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a inregistrat anul trecut cifra de afaceri de 27,9 miliarde lire sterline, iar vanzarile farmaceutice au fost mai mult de jumatate din vanzarile anuale. In Romania, GSK Pharma a investit peste 4 milioane lei in 2016 in studii de cercetare si dezvoltare si are in plan sa sustina aceasta cercetare in domeniul medical si anul acesta. Andre Vivan da Silva, manager general GSK Romania, a relatat intr-un interviu acordat wall-street.ro care este obiectivul principal al companiei in acest moment si care sunt planurile de viitor ale companiei.

Romania este una din cele 20 de tari in care GSK raporteaza rezultatele cercetarilor clinice care evalueaza medicamentele si vaccinurile, indiferent daca acestea sunt evaluate pozitiv sau negativ. In anul 2016, compania a investit peste 4 milioane lei in studii de cercetare si dezvoltare in Romania si in 2017 planuieste sa sustina in continuare aeste studii.

In Romania, GSK Pharma a avut o cifra de afaceri in 2015 de 499 milioane lei si un profit brut de 21 milioane lei, iar in 2016 ne-am mentinut pe cea de a 7-a pozitie in topul celor mai inovatoare companii farmaceutice din Romania, a spus Andre Vivan da Silva, manager general GSK.

In acelasi timp, GSK Romania colaboreaza cu profesionisti si organizatii din domeniul medical pentru diverse cercetari clinice. In acest sens, compania a introdus modalitati noi de transmitere a informatiilor catre personalul medical, prin intermediul aplicatiilor digitale si a celor in timp real.

Pana in 2020 studiile clinice vor ramane o prioritate pentru GSK si ne dorim sa investim 32 milioane lei in studii si cercetare”, a mentionat Andre Vivan da Silva.

gsk romania

Portofoliul GSK Pharma Romania cuprinde peste 100 de produse: medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala, vaccinuri si dispozitive medicale. Aceste produse se adreseaza ariilor terapeutice precum: bolile aparatului respirator, urologie, dermatologie, gastroenterologie, boli ale sistemului nervos central si alte boli infectioase.

In prezent, GSK importa medicamente in Romania, neavand o unitate de productie in tara. Totodata, managerul general al GSK Romania sustine ca mentine un dialog constant cu toate autoritatile nationale relevante pentru imbunatatirea sistemului prin aducerea de noi produse in Romania.

“Principalul nostru obiectiv este ca prin produsele noastre sa contribuim la cresterea sperantei de viata a romanilor. Investim in cercetari si studii clinice pentru a putea raspunde constant nevoilor pacientilor”, a adaugat managerul general al GSK Romania.

GSK este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, cu 98.000 de angajati in 115 tari, iar in Romania are in prezent un numar de 168 de angajati ai diviziei Pharma. Noul director executiv al Grupului GSK, Emma Walmsley, aduce noi modificari in planurile de dezvoltare ale companiei la nivel global. Astfel, compania farmaceutica va investi peste 140 de milioane lire sterline in locatii pentru fabrici de medicamente in urmatorii 3 ani, in special pentru tratamentele respiratorii si HIV, a scris The Telegraph luna trecuta.

Sursa foto: amenic181 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri