Rautaruukki, grup finlandez specializat in productia de componente metalice pentru industrie, a anuntat miercuri ca va deschide in Romania o fabrica, in care va investi 35 milioane euro
"Fabrica din Romania va fi construita cu o investitie pe care o estimam la 35 milioane euro, iar productia e programata sa inceapa la finele lui 2007. Cand investitia va fi completa, Rautaruukki va putea sa-si creasca semnificativ livrarile de componente si sisteme integrate pentru industrie catre clientii din Ucraina, Romania si Bulgaria", precizeaza raportul.

Rautaruukki a decis, in septembrie, sa lanseze un plan de investitii in valoare de 50 de milioane de euro in Romania si Ucraina. Nordicii au hotarat sa directioneze catre Romania 70% din aceasta suma, in timp ce Ucraina va primi restul de 30%. Rautaruukki activeaza de sase ani in Romania, insa nu produce componente in tara noastra, ci vinde piese aduse de la uzinele sale din Europa centrala, informeaza NewsIn. Rautaruukki furnizeaza componente si sisteme integrate de metal pentru industria de constructii si de inginerie mecanica. In Romania, compania comercializeaza tigle metalice, tabla cutata pentru fatade si acoperisuri, sisteme autoportante si panouri termoizolante. Printre clientii cei mai mari din Romania se numara Carrefour, Renault, Continental si Praktiker. Anul trecut, Ruukki Romania a avut o cifra de afaceri de 24,6 milioane lei.

Pana la 1 septembrie 2004, compania functiona sub numele de Rannilla Romania. Dupa aceasta data, toate companiile componente ale grupului au adoptat numele comun Ruukki. La nivel mondial, Rautaruukki desfasoara operatiuni in 23 de tari si are 12.000 de angajati, fiind cotata si la bursa din Helsinki. Vanzarile totale asle grupului in anul 2005 au insumat 3,7 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri