Actionarii Amonil din Slobozia au aprobat la sfarsitul lunii octombrie rezultatele financiare la noua luni si intentia conducerii companiei de a disponibiliza o parte din personal, se mentioneaza in comunicatul transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Actionarii producatorului de ingrasaminte au analizat si influenta cresterii pretului de achizitie al gazului metan, si conjunctura pietelor interna si externa precum si influenta acestor factori asupra activitatii in urmatoarele doua trimestre. Actionarii au decis continuarea negocierilor in vederea obtinerii unui pret de achizitie pentru gazul metan care sa permita reluarea procesului de productie. in plus, actionarii au decis mentinerea unui numar de angajati necesar functionarii la capacitate redusa, restul urmand a fi disponibilizati incepand cu 15 noiembrie.

In luna august, compania a decis disponibilizarea a peste un sfert din personal. Actionarii Amonil au aprobat prelungirea contractelor de inchiriere incheiate cu compania Amochim, pentru o perioada de 49 de ani, se mentioneaza in comunicatul companiei.

Compania Amonil a participat la majorarea de capital efectuata de Amochim prin aport in natura, cu imobile si constructii in valoare de 1,159 milioane de dolari (3,24 milioane lei noi), informeaza NewsIn.

Actionarii Amonil Slobozia au aprobat in luna august infiintarea unei companii de producere a energiei electrice. Noua companie va avea un capital social de 300.000 lei, iar Amonil va fi actionar al acesti noi societati cu o detinere de 48%, in vreme ce 52% din capitalul noii societati va fi controlat de societatea Amochim. in cadrul adunarii generale se va discuta asocierea cu compania Amochim in vederea reabilitarii si punerii in functiune a centralei termice (CET) 1 si a turbinei de tip AS6M, in vederea producerii energiei electrice, se mentioenaza in comunicat.

In plus, conducerea companiei intentiona sa vanda un depozit de porumb si terenul aferent, iar actionarii au aprobat intentia membrilor Consiliului de Administratie. Producatorul de ingrasaminte chimice din Slobozia a afisat o pierdere de 8,653 milioane lei (2,45 milioane euro) si o cifra de afaceri de 216,84 milioane lei (61,42 milione euro), potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori Bucuresti.

In primele noua luni ale anului 2005, producatorul de ingrasaminte chimice a afisat un profit de 1,61 milioane lei. Pierderea inregistrata in trimetrul al treilea din 2006 a fost de 4,85 milioane lei. Amonil a estimat un profit de 3,31 milioane de lei pentru 2006, dupa ce a inregistrat o pierdere de 2,06 de milioane anul trecut si 958.028 lei in 2004. Compania tinteste venituri de 329,6 milioane de lei in 2006, comparativ cu 345,8 de milioane anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri