Compania Nuclearelectrica SA va cumpara Compania Nationala a Uraniului (CNU), potrivit unor surse din piata de energie, citate de hotnews.ro. Achizitia ar urma sa salveze CNU dintr-o situatie dramatica si ar rezolva problema spinoasa a combustibilului pentru Centrala Nucleara de la Cernavoda.

Compania Nationala a Uraniului a ajuns intr-o situatie financiara dificila in ultimii ani din cauza unor decizii politice si administrative care au intrerupt contractul de furnizare a combustibilului catre Centrala de la Cernavoda. O alta problema a CNU o reprezinta epuizarea zacamintelor de uraniu de la minele pe care le opereaza, ceea ce a atras si tensiuni cu salariatii.

Daca fuziunea dintre cele doua companii va fi realizata, principalul activ al CNU - Uzina de la Feldioara (judetul Brasov) va fi salvat, iar Centrala de la Cernavoda ar urma sa reia aprovizionarea cu combustibil de provenienta interna.

Sursa foto: Centrala nucleara/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri