Veniturile companiei Avi Compact, unul dintre principalii jucatori din domeniul sistemelor de climatizare, vor creste in acest an cu 10% fata de 2016. Florin Radulescu, CEO Avi Compact, spune ca ”split TVA” va afecta compania la nivelul resurselor alocate.

Cand il intrebi ce efect va avea ”split TVA” asupra companiei pe care o conduce, Florin Radulescu, CEO al Avi Compact, companie ce va inregistra, in acest an, o cifra de afaceri de sapte milioane de euro, vorbeste despre un impact asupra cheltuielilor de operare si de dublarea resurselor alocate pentru gestionarea noului TVA defalcat.

”In afara de ce se vorbeste peste tot, de o lipsa de cash-flow pentru o perioada si posibilitatea ca tu sa emiti o factura si respectivul sa-ti plateasca numai TVA-ul ca sa inchida discutia pentru o perioada, nu cred ca ne afecteaza foarte mult. Noi nu ne-am bazat niciodata pe acel TVA si nu am avut niciodata intarzieri cu plata taxelor de cand exista aceasta firma. Ne afecteaza insa cheltuielile de operare si alocare de resurse, imaginati-va ca totul practic se dubleaza. Vor fi cate doua facturi, cate doua conturi si, cum lucram cu mai multe banci, vor fi si mai multe conturi de administrat”, spune Florin Radulescu, CEO Avi Compact.

Despre domeniile din care provin clientii Avi Compact

Revigorarea segmentului corporate, indeosebi industrii precum farmaceutica sau alimentara, dar si cresterea cererii pentru sisteme performante si eficiente energetic, pe segmentul rezidential, stau la baza cresterii cifrei de afaceri a Avi Compact cu aproximativ 10%, comparativ cu 2016. Compania estimeaza ca va incheia anul cu o cifra de afaceri de aproximativ sapte milioane de euro.

Avi Compact

Cei mai mari clienti ai companiei Avi Compact, distribuitor de echipamente de climatizare, distribuitor al Daikin in Romania, au fost, in acest an, firme din farma si industria hoteliera. Printre acestea se afla lanturile de farmacii Sensiblu si Punkt (instalatii de climatizare si mentenanta pentru toate sediile farmaciilor), hotelul Phoenicia Royal (instalatii de climatizare) din Mamaia, hotelul Bielmann din Brasov si Therme Bucuresti (echipamente de racire pentru camerele cu servere, birouri si zona de restaurante).

Alte proiecte importante din zona corporate au fost clinica Trident (instalatii de climatizare), proiectul Vivid, proiect de case modulare inteligente pentru care au fost asigurate servicii de montaj instalatii climatizare, dar si Romatsa (mentenanta si service).

Care este structura veniturilor Avi Compact?

In acest an, activitatea companiei pe segmentul corporate reprezinta aproximativ 65% din cifra de afaceri, in timp ce segmentul rezidential a contribuit cu 35%. Cifra de afaceri este realizata in proportie de 40% din distributia de echipamente, aproximativ 75% dintre acestea fiind marca Daikin. Avi Compact este de 11 ani distribuitorul acestei marci in Romania. Solutiile integrate, pentru segmentul corporate, reprezinta 30% din cifra de afaceri, iar cele de service si mentenanta, restul de 30%.

Ca principala tendinta in randul clientilor Avi Compact, atat pentru segmentul corporate, cat si pentru cel rezidential, s-a observat cresterea cererii de echipamente performante si eficiente energetic (cu noul freon ecologic cu indice de poluare de patru ori mai mic), sisteme mai economice pe termen lung, cu functii care asigura o durata de viata mai mare (autodiagnoza).

Cresterea segmentului rezidential s-a inregistrat, cu precadere, din zona de constructii noi. 80% dintre echipamentele distribuite anul acesta pe segmentul rezidential au fost cumparate impreuna cu interfata wi-fi care permite controlarea aparatului de aer conditionat de la distanta, potrivit lui Florin Radulescu.

Avi Compact, Florin Radulescu

In perioada 2016-2017, Avi Compact a investit aproximativ 500.000 de euro in achizitionarea unui spatiu de 2.200 mp unde a fost amenajat un nou showroom Daikin, o hala de depozitare si un centru de training. Tot in ultimul an, Avi Compact si-a diversificat domeniul de activitate, potrivit lui Florin Radulescu, asigurand si lucrari edilitare si de infrastructura pentru depozite ecologice. Compania a asigurat servicii precum captare levigat, executie camine, bazine, depozitare statii de pompe, retele de transport levigat, sisteme de drenaj, iluminat, lucrari de impermeabilitate pentru depozitul ecologic, Mofleni, Craiova si pentru depozitul ecologic Vidra. Pana la finalul anului acest segment va contribui cu 4% la realizarea cifrei de afaceri.

In 2017, compania a obtinut si recertificarea conform normelor europene pentru instalare, reparare, intretinere si service instalatii climatizare si a certificat inca 28 de angajati. Avi Compact are peste 100 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri